Takashi Miike radi k'o Japanac - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Takashi Miike radi k'o Japanac

Takashi Miike radi k'o Japanac

Majstor krvavih horora reklamira mobitele klincima, promovira japanski vestern po svijetu i u međuvremenu otkriva tajne svemira.

s.p. 21.03.2008 0 komentara

Takashi Miike radi k'o Japanac

Ah, čak i kultni redatelji kao što je Takashi Miike moraju za kruh zarađivati radeći u fušu. U Japanu se tako sprema emitiranje TV serije 'Cell Phone Detectives', a kao jedan od redatelja spominje se i Miike. Riječ je o detektivskoj seriji o odjelu istražitelja zaduženom da prati 'umrežene' kriminalce, a jedan od likova je i tinejdžer sa specijalnim mobitelom. Taj projekt samo dokazuje da se Japanci još uvijek pale na visoku tehnologiju, no problem je da je to obiteljska serija, pa neće biti i onoga što pali Miikea – seksa i nasilja. Miikeovi fanovi izgledaju malo razočarani što Miike surađuje na seriji s pedesetak epizoda koja je u biti produžena reklama za mobitel, no bar je Miike poznat kao hiperproduktivan redatelj.

Oni koje se pitaju kako izgleda Miikeov film kada spaja mobitele i ubijanje, mogu pogledati jedan od rijetkih njegovih DVD-a izašlih kod nas, horor 'Poziv koji ubija'. Kritike baš i nisu bili pozitivne, ali je u svakom slučaju prošao bolje od američkog remakea 'Propušteni poziv', kojeg svi ocjenjuju slabijim od originala.

A oni koje zanimaju zanimljiviji Miikeovi radovi podsjećamo da ove godine u distribuciju kreće 'God’s Puzzle', priča o dvojici studenata-blizanaca koji se udružuju da bi otkrili – tajnu svemira. Plan je da izgrade vlastiti svijet, a kvaka je u tome da je jedan pametan učenik, a drugi bitanga. U jednoj od sporednih uloga je i poznati japanski komičar Yoshio Kojima, pa ne očekujte ozbiljan film.


'Sukiyaki Western Django', r: Takashi Miike, trailer

A 'neozbiljni film' kojeg bi rado vidjeli i u našim kinima je Miikeov 'Sukiyaki Western Django'. Istina, neki festivalski kritičari su kritizirali film koji po njima preforsirano želi biti cool, pa ga uspoređuju sa zadnjim radovima Tarantina koji se i pojavljuje u jednoj od uloga u 'Sukiyakiju'. Ipak, tko ne bi želio pogledati film majstora krvave akcije, u kojem se špageti-vestern odvija u Japanu, a svi likovi pričaju na iskvarenom engleskom.

Priča o usamljenom revolverašu posveta je autoru špageti-vesterna Sergiu Corbucciju i njegovom Djangu, a film bi se vjerojatno mogao svidjeti onima kojima se svidio 'Kill Bill'. Pogledajte na traileru koliko akcije, krvi i humora nudi Miike, a onda ostaje da čekamo i vidimo dolazi li Miikeov 'Django' u hrvatska kina ili na DVD.

Komentari

Nema komentara.