Uz pomoć samuraja do Oscara - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Uz pomoć samuraja do Oscara

Uz pomoć samuraja do Oscara

Japanski redatelj snima tipični samurajski ep, a u produkciji mu pomažu iskusni producenti koji znaju kako osvojiti Oscara.

s.p. 13.05.2009 0 komentara

Uz pomoć samuraja do Oscara

Majstor krvavih filmova Takashi Miike opet će snimati domaću akciju - samurajski film. Nedavno je snimio japansku verziju špageti vesterna ('Sukiyaki Western Django'), a sada se vraća tradicionalnim japanskim mačevima - katanama. Predstojeći projekt zove se 'Thirteen Assassins' i riječ je o obradi filma Eiichia Kudoa iz 1963.

Priča filma bavi se s 13 samuraja koji dobiju naredbu da ubiju Nariakija, okrutnog vođu klana Akashi. Grupa ima dva mjeseca da pripremi zasjedu i napadne brojčano nadmoćnijeg neprijatelja, a imaju samo jednu šansu da izvedu plan...


Trailer za izvornih '13 ubojica'.

Zanimljivo je da iza ovog projekta stoji nekoliko oskarovaca. Prvi je producent Toshiaki Nakazawa koji je iznenadio mnoge kada je na zadnjoj dodjeli Oscara preuzeo zlatni kipić za film 'Departures'. Nakazawa i redatelj Miike nisu stranci - već su surađivali na 'Sukiyakiju' i na 'The Bird People in China'.

Drugi producent je Jeremy Thomas koji je očito zadužen za promociju filma na zapadnom tržištu, a poznat je po kultnom filmu 'Sretan Božić, g. Lawrence'. I Thomas je više nego uspješni oskarovac - osvojio je tu nagradu za 'Posljednjeg kineskog cara' koji je ukupno dobio 9 Oscara. Smiješi li se jedan od Oscara i starom Miikeu?

Komentari

Nema komentara.