Predizborna predsjednička priča - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Predizborna predsjednička priča

Predizborna predsjednička priča

Evo napete i duhovite priče o ambicioznom i beskrupuloznom političaru koji preuzima vlast! Ne, nije film o Sanaderu, nego o Sarkozyju!

s.p. 04.04.2011 0 komentara

Predizborna predsjednička priča

Uskoro će se u francuskim kinima pojaviti biografski film o najmoćnijem Francuzu, Nicolasu Sarkozyju! 'La Conquête'  ('Osvajanje') je igrani film kojeg kategoriziraju kao 'politički triler', a bavi se Sarkozyjevim usponom do najveće političke pozicije - fotelje francuskog predsjednika. Film pokriva događaje između travnja 2002. i svibnja 2007. u kojem je preuzeo vlast. 

Producenti Eric i Nicolas Altmayer isprva su htjeli da film režira ugledni François Ozon ('Bazen'), ali su na kraju izabrali manje poznatog Xaviera Durringera. Scenarij filma napisao je Patrick Rotman, poznat kao autor brojnih političkih dokumentaraca, što uključuje i filmove o Francoisu Mitterandu i Jacquesu Chiracu.


'La Conquête' ('Osvajanje'), trailer.

Glavnu ulogu tumači Denis Podalydès za kojeg kažu da je odlično odglumio nervoznog, impulzivnog, ambicioznog i arogantnog Sarkozyja koji za sebe kaže da je 'kao Ferrari. Kada otvoraš haubu, trebaš nositi bijele rukavice'. I producenti filma pristupili su ovom projektu 'u rukavicama' - nijedna filmska kuća nije ispočetka htjela producirati film s tako eksplozivnom tematikom.

Naime, Sarkozy je još uvijek na vlasti, a premijera filma je sljedeći mjesec, u svibnju 2011., što je točno godinu dana prije sljedećih predsjedničkih izbora. Film bi mogao imati premijeru i na Cannesu, a očekuje se velika gledanost u kinima. Nažalost, film pokriva događaje do svibnja 2007., pa tako vjerojatno nećemo vidjeti Sarkozyjevu vezu s glamuroznom Carlom Bruni, no film je i bez toga zanimljiv. Još kad bi se netko sjetio napraviti sličan film i u Hrvatskoj...

Komentari

Nema komentara.