Oprah promovira i dokumentarce - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Oprah promovira i dokumentarce

Oprah promovira i dokumentarce

Nakon knjiga i igranih filmova, kraljica televizije Oprah odlučila je pomoći i dokumentarnim filmovima.

s.p. 10.12.2009 0 komentara

Oprah promovira i dokumentarce

Znate ono pravilo - ako želite da uspije reklama, zovite Opru! Zato će autori dokumentaraca ubuduće slati svoje filmove Opri koja će ih predstavljati u sklopu Kluba dokumentarnih filmova. Ideja je slična Klubu knjige kojeg Oprah vodi već godinama. U sklopu njezinog talk showa često se ugošćuju pisci koji predstavljaju svoja djela, a zatim raspravljaju o njima s Oprom i njezinom publikom. Naravno, čim se knjiga pojavi u toj vrlo gledanoj emisiji, odmah ulazi na ljestvice najprodavanijih knjiga, a obično ju odaberu i za filmske adaptacije.

Oprah ne mora brinuti o tome gdje će se reklamirati odabrani dokumentarci - ona ima svoj vlastiti kanal na kabelskoj televiziji, OWN (The Oprah Winfrey Network). Stoga će već od siječnja 2011. u najgledanijim terminima početi prezentacije dokumentaraca s angažiranim temama.

Nakon prikazivanja ekskluzivnih snimaka iz dokumentaraca, dio filmova će ići i u nacionalnu kino-distribuciju. Oprah planira okupiti publiku za tu vrstu dokumentaraca i zatim organizirati projekcije s panel diskusijama uživo. Partner u ovom projektu joj je Ro*co Films International, kompanija koja je distribuirala razne hvaljene dokumentarce koji su dobivali Oscare, među njima i 'The Garden', 'No End On Sight' i 'Jesus Camp'.

Komentari

Nema komentara.