Animirani Philip K. Dick - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Animirani Philip K. Dick

Animirani Philip K. Dick

Ovih dana se često prisjećamo pokojnog pisca znanstvene fantastike kojeg filmaši vole. Na redu je animirana ekranizacija njegovog romana 'A Scanner Darkly'.

k.j. 08.04.2004 0 komentara

Iako smo ga samo spomenuli u kontekstu asocijacije na stil anime filma o punk mački Tamali, gospodin Philip K. Dick prevelika je legenda da bi takve situacije bile slučajne. Autor knjiga po kojima su snimani filmovi 'Blade Runner', 'Total Recall', 'Imposter' i 'Minority Report', i dalje je aktualan kada režiseri biraju predloške za snimanje filmova.

Produkcijska kuća Georgea Clooneya i Stevena Soderbergha, Section 8, kreće u izradu animirane adaptacije Dickove knjige 'A Scanner Darkly'., a među koproducentima se nalaze kuće Warner Independent Pictures i A Thousand Words. Keanu Reeves, koji je ljubazno posudio svoj glas za animirano DVD izdanje Matrixa, odlični 'Animatrix', vraća se u svijet animacije sa glavnom ulogom u ovom filmu.

Jednako kao i od strane kritike hvaljeni film 'Waking Life' Richarda Linklatera, 'A Scanner Darkly' će također biti prvo snimljen kao igrani film (više), a zatim digitalnom rotoskopskom tehnikom pretvoren u animirani. Ta se tehnika upotrebljava kada je animirane scene teško zamisliti 'u glavi' i nacrtati; scena se snima s glumcima, s točnim kutevima kamere koji se žele dobiti u filnalnoj animaciji te se slike zatim precrtavaju. Tehnika je prvi puta upotrebljena u klasičnoj animaciji projiciranjem filma na crtaću ploču, a danas se koristi i u digitalnoj animaciji.

Ova futuristička priča prati tajnog agenta koji se, zbog konzumiranja droge, pretvara u osobu podvojene ličnosti. Richard Linklater izradio je grubi scenarij i sprema se režirati film, čija bi produkcija trebala početi u svibnju 2004. godine, a glavni animator bit će Bob Sabiston, koji je isti posao radio i na 'Waking Life'.

U međuvremenu, svratite na službeni site Philip K. Dicka.

Komentari

Nema komentara.