Philip K. Dick i ekipa - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Philip K. Dick i ekipa

Philip K. Dick i ekipa

Zanimljive suradnje će nam svima osigurati dva reda napetih adaptacija i malo smijeha na temu odrastanja u vrijeme krize srednjih godina.

m.n. 15.11.2004 0 komentara

Philip K. Dick i ekipa

Na holivudskom meniju u ponudi su već renomirane i prekaljene zvijezde Nicholas Cage, Julianne Moore i Samuel L. Jackson kao i jedan redateljski prvijenac a la komedija.

Kako izvještava Variety, Nicholas Cage ponovno je u akciji u predstojećem trileru 'Next' u režiji Leea Tamahorija. Cage bi isto tako trebao producirati tu adaptaciju prema knjizi 'The Golden Man' (naslovna) koju je napisao već naširoko proslavljeni i hvaljeni Philip K. Dick. Oskarovac bi u ovom trileru trebao glumiti frajera koji može predvidjeti budućnost pa i mijenjati događaje prije nego se dogode. Naravno, kao pravi poznavatelji holivudskih scenarija možete zaključiti da će Cage na kraju morati spašavati cijeli svijet pa i samoga sebe. Filmski oci kažu da bi ovo djelo na velika platna trebalo donijeti onaj rush i našpananost koju imaju kompjuterske igrice, a snimanje je najavljeno za sljedeće ljeto.

Drugi nam je po redu pregovarački stol Revolution Studiosa i Paramounta. Također je riječ o adaptaciji i to romana Richarda Pricea 'Freedomland' koji bi trebao režirati Joe Roth. U pregovorima za glavne uloge su Julianne Moore i Samuel L. Jackson. Roman započinje s napetom scenom žene koja okrvavljena dolazi na hitnu jer je njezin auto ukrao crnac. Odmah nakon toga slijedi prestrašna spoznaja da je na zadnjem sjedištu spavao njezin sin… Ovaj grozni nestanak istražuje lokalni detektiv sa sumnjom da majka zna puno više o sinovljevoj otmici nego što to želi priznati. Knjiga je hvaljena kao fenomenalni portret urbanog života, nasilja i eksplozivnog bijesa, a kako će to Joe Roth pretočiti na veliko platno vidjet ćemo najmanje za godinu-dvije.

Uz sve ovo dogovoren je i redateljski debi Judda Apatowa koji se namjerava predstaviti s komedijom '40 Year Old Virgin'. Glavne uloge u ovom srednjovječnom ostvarenju o starenju dobili su Catherine Keener i Steve Carell, a priča bi nas trebala odvesti do sramežljivog i dragog Andyija Stitzera (Carell) koji živi sam u sjevernom Hollywoodu, biciklom se vozi na posao i osim što je patološki nervozan u ženskom društvu, živi sasvim komforan mali život. Ustvari je on naša četrdeset godina stara djevica, što saznaju njegovi kolege s posla te nastoje da se čovjek jednom zauvijek i konačno poševi. Naravno, cijelu će tu zavrzlamu riješiti Trish (Keener), samohrana majka troje djece; starog sramežljivca riješiti strahova, a nama, nadamo se, osigurati dobru zabavu.

Komentari

Nema komentara.