3 hrvatska filma na Annecyju! - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      3 hrvatska filma na Annecyju!

3 hrvatska filma na Annecyju!

Čak tri hrvatska animirana filma ušla su u program Annecyja, a dva su u Glavnoj konkurenciji - 'Moj put' i 'Nespavanje ne ubija'.

s.p. 18.03.2010 0 komentara

3 hrvatska filma na Annecyju!

HAVC je izvjestio javnost da su tri hrvatska kratkometražna animirana filma ušla ušla u službeni program prestižnog Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju. U Glavnoj konkurenciji su se našli filmovi 'Moj put' Veljka Popovića i 'Nespavanje ne ubija' Marka Meštrovića, a u Studentskoj konkurenciji sudjelovat će 'Miramare' koji je diplomski film Michaele Müller. Autoru Veljku Popoviću ovo je drugi put da sudjeluje u konkurenciji festivala u Annecyju na kojem je 2008. godine za svoj animirani prvijenac 'Ona koja mjeri' nagrađen nagradom Međunarodnog udruženja filmskih kritičara FIPRESCI.

'Miramare', r: Michaele Müller.

Marko Meštrović po prvi put sudjeluje u konkurenciji Annecyja, iako su njegova prva dva filma koja su nastala u suradnji s autorom Davorom Međurečanom - 'Ciganjska' (2004) i 'Silencium' (2006), kao i njegov samostalni projekt 'Nota' (2008), osvojili nekolicinu nagrada na međunarodnim festivalima. Michaele Müller mlada je švicarska autorica čiji je diplomski film napravljen u sklopu studija animacije i novih medija na Likovnoj akademiji u Zagrebu.

'Moj put' je nastao u produkciji Bold studija iz Zagreba, 'Nespavanje ne ubija' u produkciji Kreativnog sindikata iz Zagreba, a 'Miramare' u produkciji Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba. 50. jubilarno izdanje festivala u Annecyju ove će se godine održati od 7. do 12. lipnja 2010, a našim animatorima želimo puno uspjeha na jednom od najpoznatijih i najprestižnijih svjetskih festivala animiranog filma.

Komentari

Nema komentara.