Prva Disneyeva voodoo princeza - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Prva Disneyeva voodoo princeza

Prva Disneyeva voodoo princeza

Nakon istočnjakinje Jasmine, Indijanke Pocahontas i Kineskinje Mulan, Disneyevci animiraju i prvu crnu princezu Maddy iz New Orleansa.

p.h. 14.03.2007 0 komentara

Prva Disneyeva voodoo princeza

Po prvi puta u povijesti, Disneyevci pripremaju crtić o jednoj crnačkoj princezi, otkrili su čelnici kompanije na redovitoj godišnjoj skupštini dioničara u New Orleansu. Crtić 'Frog Princess' je već u fazi predprodukcije, a na velika platna stiže 2009.

Pojedinosti oko priče se još drže u najvećoj tajnosti, no kreativni direktor John Lasseter je na konferenciji objasnio kako se radi o američkoj bajci o mladoj djevojci Maddy koja živi u francuskoj četvrti New Orleansa. Dioničarima su ponudili i preliminarne skice, a kompozitor Randy Newman ('Toy Story', 'Auti'...) je pokazao kako će otprilike zvučati soundtrack.

New Orleans daje snažan pečat junakinji, kažu Disneyevci, a osim tog grada u kojem je u prvoj polovici 20. stoljeća, osim jazza, cvala i prostitucija, u priču će biti inkorporirani elementi voodoo magije, jazza i soula. Osim zbog boje puti, crtić 'Frog Princess' se najavljuje kao prekretnica i zbog povratka Disneyevoj specijalnosti, ručnoj 2D animaciji nakon godina i godina korištenja CGI animacije. Režiju potpisuju Disneyevi veterani John Musker i Ron Clements koji su zajedno režirali 'Malu sirenu', 'Aladdina' i 'Herkulesa').

Maddy nije prva obojena princeza iz Disneyeva dvorca. Prva je bila Aladdinova ljubav Jasmine iz 1992. koja je došla sa Srednjeg Istoka, tri godine kasnije pojaila se Indijanka Pocahontas, a 1998., Disneyeve tvornice izašla je Mulan, kineska princeza- ratnica.

Komentari

Nema komentara.