Novi Miyazaki, novi Ghibli - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Novi Miyazaki, novi Ghibli

Novi Miyazaki, novi Ghibli

Nije Hayao već je njegov sin Goro redatelj o kojem je ovdje riječ. Njegov prvi film, a studiju Ghibli novi dugometražni jest Čarobnjak Earthsea.

v.h. 30.12.2005 0 komentara

Novi Miyazaki, novi Ghibli

Studio Ghibli službeno je najavio izlazak animiranog filma ‘Gedo Senki’ (Gedova ratna povijest). Radi se o adaptaciji romana Ursule K. Le GuinA Wizard of Earthsea’ (Čarobnjak Earthsea), nagrađivane prve knjige iz serijala ‘Earthsea’ koji uključuje još pet naslova, stoga su mogući i filmski nastavci.

Ged je najveći čarobnjak cijeloga Earthsea carstva. Nekad neobuzdani mladac željan moći i znanja, oboružan dugo čuvanim tajnama, riješava svijet tamne sjena koja se nadvila nad njim. Priča je to o njegovim iskušenjima, o tome kako je ovladao riječima moći, ukrotio staroga zmaja, i prešao prag smrti kako bi ponovno uspostavio balans.

Izgleda da je film prvo ponuđen tati Miyazakiju koji je bio u nemogućnosti prihvatiti se ovog posla jer je radio na filmu ‘Howlov lebdeći dvorac’. Sinu je ovo prvo redateljsko ostvarenje čiji se izlazak u japanska kina najavljuje za srpanj 2006.

Službene stranice Ghiblija su na japanskom pa si možete malo pomoći ovdje.

Komentari

Nema komentara.