Još jedan Final Fantasy animirani film - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Još jedan Final Fantasy animirani film

Još jedan Final Fantasy animirani film

Ako i niste neki gamerski freak, sigurno ste čuli za 'Final Fantasy', popularnu roleplaying igru koja je nahranila mnoge duše gladne fantazije.

10.05.2004 0 komentara

Još jedan Final Fantasy animirani film

Morate priznati, igra koja doživi više od deset nastavaka i još uvijek se rado igra, definitvno zaslužuje kultni status. Ako ne priznajete kvalitete 'Final Fantasyja', onda se barem čudite Japancima i njihovim megalomanskim gamerskim apetitima. Naravno, bilo je samo pitanje vremena kada će se ta uspješna igra pretvoriti u film.

To se prvi puta dogodilo 2001. godine, kada je napravljen računalno animirani dugi film 'Final Fantasy: the Spirits Within'. Usprkos besprijekornoj, realističnoj i po nekima revolucionarnoj računalnoj animaciji, kakva do tada u principu nije viđena, film je doživio gotovo nevjerojatni fijasko na kino blagajnama. Argumenti za taj neuspjeh bili su loša priča i površno razrađeni likovi, tako da je sav trud oko animacije pao u vodu. No, neovisno o svemu, ako ste propustili spomenuti film, preporučamo vam da ga pogledate, zanemarite njegove mane i uživate u vizualnim perverzijama.

S trunkom opreza, ali ne i totalno obeshrabren, Square Enix je objavio da će izdati još jedan film utemeljen na 'Final Fantasy' svemiru, ali ovaj puta će to biti (investicijski sigurnije) samo DVD izdanje. Radi se ponovo o računalno animiranom dugom filmu, 'Final Fantasy VII Advent Children', čiji će se scenarij direktno nadovezati na sedmi nastavak igre, koji se među fanovima smatra najboljim. Inače, taj je nastavak prodan u 9 milijuna primjeraka u svijetu. Pa, na greškama se uči, prvi su mačići u vodi, a datum izlaska novog filma zasada još nije objavljen.

Komentari

Nema komentara.