Opet adaptacija gejmerskih bisera - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Opet adaptacija gejmerskih bisera

Opet adaptacija gejmerskih bisera

Sofisticirana game tehnologija pronašla je već odavno put do velikih ekrana. 'Metal Gear Solid' te 'Hello' nove su adrenalinske adaptacije u pripremi.

m.n. 29.11.2004 0 komentara

Opet adaptacija gejmerskih bisera

Adaptacija kompjutorskih igara već duže vrijeme ide ruku pod ruku sa strip ekranizacijama, nastojeći na akcijanere nabrijanu ekipu prikovati i za velike ekrane. Sofisticirana tehnologija zaista nam donosi sve jače i nafrizirane priče, prava mala književna djela i svojim se izrazom ipak odupire mišljenjima da se radi o instant proizvodima.

Čak su dvije video igrice namijenjene za filmske priče – riječ je o igrama 'Metal Gear Solid' te 'Hello'. Kreator prve navedene, koji je ujedno i povremeni filmski kritičar, Hideo Kojima, već dugo se odupirao molbama produkcijskih kuća, ali
Variety prenosi da je konačno popustio. Testosteronsko-adrenalinski koktelčić razdrmao je svijet igara, te zahtjevnim kompjunkijima pružio, kako kažu upućeni, fenomenalne 3D komponente. Uz sve te inovacije, širom je svijeta zaradio gotovo 15 milijuna dolara u zadnjih šest godina.

Priča nas uvodi u sf-ovski svijet biotehnologije i nuklearnog oružja, glavni je junak genetski modificirani komandos koji šuljanjem i borbom rješava antiterorističke misije, naravno uz brdo pucačine. Kompjuteraši su nastavke hvalili zbog najminucioznijih detalja poput odjeće za kamuflažu, te fenomenalnim prikazima džungle.

U međvremenu, druga je adaptacija igre 'Hello' u rukama producenta Ronalda Shusetta koji je pregovarao s redateljem Ridleyem Scottom, koji im je napet jer žele nešto poput njegovih alienskih uradaka. Za 'Metal Gear Solid' još se ne zna režiser, kao ni ostala ekipa, ali smo uvjereni da će za obje adaptacije holivudski oci ispljunuti priličnu svoticu jer ipak se radi o izdašnim specijalnim efektima.

Komentari

Nema komentara.