Terminator na video igrici - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Terminator na video igrici

Terminator na video igrici

Najpoznatiji političar među bilderima i jedini Terminator među njima, Arnold Schwarzenegger po prvi puta se pojavljuje likom i djelom u video-igrici.

18.11.2003 0 komentara

U svrhu promocije i boljeg razumijevanja manga stripova i Japanske stripaške scene i kulture u Japanu je pokrenuta nagrada za strane manga umjetnike, odnosno Međunarodna Manga nagrada.

Crtači robota zlikovaca, mutanata i heroina s velikim očima koji će pobijediti na ovom natječaju za nagradu će dobiti desetodnevni boravak u Japanu i privilegiju upoznati se s nekim od najznačajnijih tvoraca ovog žanra.

Manga je japanska riječ za strip, no izvan Japana prvenstveno se koristi za stripove objavljene u Japanu ili negdje drugdje ali ‘tog stila’. Svoj današnji oblik dobila je ubrzo nakon Drugog svjetskog rata. Većino je u crno-bijelom formatu, osim naslovnice i prvih nekoliko stranica.

Bez obzira na animozitete Japanaca prema Amerikancima i obratno, proizvodi američke pop-kulture koji su stizali do ove zemlje izlazećeg sunca oduvijek su osvajali srca Japanaca. Sad su dobili priliku i da budu nagrađeni.

I dok Japan bira najbolje strane manga crtače, Belgija slavi stogodišnjicu rođenja Georgesa Remija, autora najslavnijeg Belgijanca Tintina

Za tu prigodu Belgija će izdati seriju komemorativnih poštanskih markica, posebnih novčanica, dok su u planovima i novi muzej kao i brojne izložbe autorovih radova. Iz Hollywooda u isto vrijeme javljaju da pripremaju snimanje Tintin trilogije u čemu prste ima sam Steven Spielberg.

Ukupno 23 avanture mladog reportera Tintina prodane su širom svijeta u preko 200 milijuna primjeraka. Tintin se prvi puta pojavio 1929. godine u belgijskim novinama nakon čega se otisnuo u svijet, a Remijevu reputaciju velikog umjetnika nije narušila ni činjenica da je strip za vrijeme Drugog svjetskog rata objavljivao u nacističkim novinama.

 

Komentari

Nema komentara.