Vodimo vas na Mediteran! - Specials
Home      Specials      Nagradne igre      Vodimo vas na Mediteran!

Vodimo vas na Mediteran!

Festival mediteranskog filma Split nudi zanimljiv program, a mi Vam nudimo 5X2 ulaznice za projekcije!

s.p. 01.06.2012 0 komentara

Vodimo vas na Mediteran!

Sve je spremno za peti FMFS - Festival mediteranskog filma Split koji će svoj prvi jubilej proslaviti u petak, 01.06., u 21.30 sati na plaži Bačvice, i to besplatnom projekcijom pustolovnog klasika 'Goubbiah'. Taj film je u francusko-talijanskoj produkciji prije više od pola stoljeća sniman na Braču, Podbiokovlju i u Hercegovini. Pustolovna priča filma vrti se oko zaljubljenog kipara i lijepe Romkinje, no sretan završetak ove ljubavi pokušava onemogućiti otac djevojke jer ju je već obećao drugom muškarcu.

Ovogodišnji festival će se službeno otvoriti projekcijom libanonskog filma 'A gdje sada?' u subotu, 02.06., u 21.30 u ljetnom kinu Bačvice. Već od nedjelje kreću cjelodnevni program i radionice koji će trajati sve do 9. lipnja, a detalji o projekcijama, rezervacijama i cijenama ulaznica mogu se pronaći na www.fmfs.hr.

Novost koju od ove godine uvodi FMFS su 'Filmske ćakule posli plaže' na kojima će zainteresirani građani svakog dana u 18 sati u Villi Rosina moći popričati s gostima koji u Split dolaze osobno predstaviti svoje filmove. To su redatelji Davide Manuli i Yorgos Lanthimos, glumice Ariane Labed i Zana Marjanović, producent Klaus Maeck, domaći autori Silvio Mirošničenko, Željka Sukova, Dana Budisavljević i Igor Bezinović.

Poznat je i žiri koji će ove godine dodijeliti 'Udicu' za najbolji dugometražni film; to su njemački poducent Klaus Maeck, nacionalna dramska prvakinja Zoja Odak i povjesničar filma Daniel Rafaelić. Dva žirija će pak birati najbolje kratke filmove. Međunarodnima će suditi Splićani koji su pomogli da se FMFS pokrene: koordinatorica programa splitskog MKC-a Tamara Visković i filmski kritičari Jurica Pavičić i Marko Njegić, a domaći program žiriraju prijatelji festivala od njegova početka; novinarka Sandra Rančić, svestrani Oliver Sertić i filmski kritičar Vladan Petković.


Najava Festivala mediteranskog filma Split 2012.

U edukativnom djelu FMFS-a bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović, koja se proslavila ulogom u filmu Angeline Jolie, vodit će radionicu za studente glume, dok se svi zainteresirani mogu prijaviti na radionicu video aktivizma, te onu na kojoj će se učiti kako brendirati grad. Besplatne projekcije su u kinoteci Zlatna vrata za dva programa kratkih filmova u 17 sati, te za glazbene dokumentarce (Partibrejkersi, Bijelo dugme, Maksim Mrvica, Astralis...) koji će se na istom mjestu prikazivati u 18 sati.

Svoje najavne partije će održati festivali Terraneo i EXIT, a uz još niz DJ-a, pažnju plijeni okršaj hrvatskih i irskih glazbenih uspješnica koji će se dogoditi nakon zatvaranja festivala, u noći uoči utakmice te dvije nogometne reprezentacije na Euru. Detaljan program projekcija i svih fešti dostupan je na http://fmfs.hr/program.html

U suradnji s Festivalom organiziramo i nagradnu igru u kojoj dijelimo 5X2 ulaznice za projekcije od ponedjeljka do petka, i to u terminima u 19.30 (Zlatna vrata) ili 21.30 (Kino Bačvice). Naglašavamo da su to i jedine projekcije koje se naplaćuju u sklopu festivala, sve ostale projekcije su besplatne. Dobitnici ulaznica sami mogu odabrati za koji dan i film će ih iskoristiti. Ako želite ovu nagradu, sve što trebate učiniti je na e-mail adresu info@filmski.net poslati 1 mail s naslovom 'FMFS–nagradna igra' i osobnim podacima (ime i prezime, adresa). E-mail treba stići do nedjelje, 03. lipnja u 14 sati, a onda ćemo
objaviti imena dobitnika. Sretno!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dobitnice nagradne igre su: Anita Marković, Višnja Troskot, Ana Radalj, Petra Paštar i Sanja Dijan. Čestitamo!

Komentari

Nema komentara.