Mediteranske besplatne ulaznice! - Specials
Home      Specials      Nagradne igre      Mediteranske besplatne ulaznice!

Mediteranske besplatne ulaznice!

Festival mediteranskog filma Split organizira besplatno kino na plaži Bačvice, a mi dijelimo 5X2 festivalske ulaznice!

s.p. 07.06.2013 0 komentara

Mediteranske besplatne ulaznice!

Besplatnom projekcijom filma 'Danak anđelima' na samoj plaži Bačvice u petak 7. lipnja, u sklopu svog 'nultog dana', Festival mediteranskog filma Split započet će svoje šesto izdanje. Redatelj Ken Loach za film 'Danak anđelima' ('Angel's Share') u Cannesu je osvojio posebnu nagradu žirija, a Splićani i njihovi gosti od 21:30 sati sa zidića, ležaljki i ručnika će uživati u jedinstvenom kinu, jer veliko filmsko platno će biti postavljeno tik uz rub mora.

Šesti Festival mediteranskog filma Split svečano će biti otvoren u subotu, 8. lipnja u 21:30 sati u ljetnom kinu 'Bačvice', španjolskim filmom 'Snjeguljica' koji oduševljava na festivalima diljem svijeta, a u Splitu će imati svoju ne samo hrvatsku nego i regionalnu premijeru. Riječ je o drami Pabla Bergera koja je u Španjolskoj osvojila nagradu Goya u deset kategorija, uključujući i one za najbolji film i scenarij.

Na FMFS-u će od 8. do 15. lipnja biti prikazano 60 filmova, od kojih 11 dugometražnih i 14 kratkometražnih u službenoj konkurenciji, te ostali u nekoliko popratnih programa. Na ovogodišnji FMFS stiže i izraelska 'Obećana nevjesta', debitantski film scenaristice i redateljice Rame Bursthein, 'Velika noć' koja je u Cannesu osvojila posebnu nagradu žirija te 'Uspavana ljepotica', poznatog talijanskog redatelja Marca Bellocchija, koji je za taj film dobio posebno priznanje na Veneciji. Na programu je i 'Putovanje s Moliereom', novi film Philippea Le Guaya s poznatom glumačkom postavom u kojoj su Fabrice Luchini, Lambert Wilson i Maya Sansa, ali i novi film francuske redateljice Valerie Donzelli, vesela i zabavna komedija 'Ruka u ruci'.

Među dugometražnim filmovima u konkurenciji nalaze i turski film 'Čistilište', španjolski hibrid dokumentarca i fikcije 'Pošast', zatim 'Tuđi svijet' koji je dobio nagradu za mir na ovogodišnjem Berlinalu, ali i 'Vječni povratak Antonisa Paraskevasa' prikazan na berlinskom Forumu, debitantski film Eline Psykou koja će ga osobno predstaviti u Splitu. U konkurenciji će biti prikazan i dugometražni hrvatski film 'Gangster te voli', lokalna dalmatinska priča redatelja Nebojše Sljepčevića, koji je na nedavnom ZagrebDoxu dobio nagradu publike.

Ove će se godine projekcije filmova održavati u splitskoj Kinoteci, ali i u otvorenom kinu Bačvice. U sklopu ovogodišnjega FMFS-a održat će se nekoliko radionica, a predstavit će se dva filmska festivala - Kratkofil Plus iz Banje Luke i Cinema City iz Novog Sada.

Povodom otvaranja Festivala, u suradnji s FMFS-om organiziramo nagradnu igru u kojoj dijelimo 5x2 ulaznice za festivalske projekcije. Trebate samo čim prije poslati 1 poruku s naslovom 'FMFS', naglasiti koju projekciju želite gledati i ostaviti osobne podatke (ime i prezime, adresa), i to na adresu info@filmski.net. Dobivene ulaznice mogu se iskoristiti isključivo od nedjelje, 9. lipnja, i to za sve filmove u 19.30 (kinoteka Zlatna vrata) ili 21:30 (ljetno kino Bačvice). Nagradna igra traje do podjele ulaznica, a onda ćemo objaviti imena sretnih dobitnika. Sretno!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ulaznice su osvojili Josipa Bosnić, Ivna Olić, Franko Sardelić Kolinac, Tamara Govorko i Maja Brkić. Čestitamo!

Komentari

Nema komentara.