Retrospektivni 54. Berlinale - Specials
Home      Specials      Retrospektivni 54. Berlinale

Retrospektivni 54. Berlinale

Organizatori 54. Berinalea, Berlin International Film Festival, retrospektivno će obraditi hollywoodske filmove 60-ih i 70-ih godina.

06.11.2003 0 komentara

Umjetnik čije fotografije krase brojne naslovnice knjiga raznih izdavača, predstavit će se na Zagrebačkom sajmu knjiga u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7 u petak 18. svibnja 2007. u 18.00 sati.

 

"Fotografije Stanka Abadžića podsjećaju me na spoj uličnih snimaka Henrija Cartier-Bressona i tajanstvenosti ranih mađarskih slika Andréa Kertésza. Abadžićeve slike imaju onu istočnoeuropsku osjećajnost koja daje naslutiti osjećaj magije i strahopoštovanja u svakodnevnim događajima, a istodobno hvataju trenutak u vremenu koji veliku fotografiju čini tako očaravajućom."                                     Alex Novak, Vintage Works, Ltd.

 

"Stanko Abadžić jedan je od onih fotografa koji su sačuvali oko za životne sitnice. Moglo bi ga se usporediti s velikim francuskim majstorima fotografije. Stanko Abadžić svojom kamerom otkriva idilu svakodnevice, užitke i sreću običnih ljudi – baš kao Willy Ronis ili Robert Doisneau. Jezik njegovih slika jasan je i oblikovan, ipak, njegove savršeno izvedene crno-bijele fotografije ne pokazuju ni traga umjerenosti nego zrače nostalgijom i čudesnom žudnjom za prošlošću."
Katrin Bassen, Fotoforum


O knjizi će govoriti povjesničarka umjetnosti Nataša Šegota Lah, sam Stanko Abadžić i Seid Serdarević, a promocija će biti popraćena projekcijom fotografija.

Komentari

Nema komentara.