Nanut TV: Idemo u Sandiland! - Specials
Home      Specials      Nanut TV      Nanut TV: Idemo u Sandiland!

Nanut TV: Idemo u Sandiland!

Ljetni TV program konačno je iz minusa ušao u plus, jedino RTL kaska uz parolu 'već viđeno', s prežvakanim 'Bjeguncem' kao glavnim adutom.

Jasna Nanut 03.07.2008 0 komentara

Nanut TV: Idemo u Sandiland!

Nema tog filmoljupca koji će odoljeti, čak i ako mu nije prvi put, čarima famoznog film noira 'Mračni prolaz'. Iako nevin, Humphrey Bogart je osuđen zbog ubojstva supruge, pa bježi iz zatvora i baca se pod nož kako bi promijenio lični opis. Dok mu murija dahće za vratom, pomaže mu umjetnica Lauren Bacall, a on ganja osvetu... U prvih pola sata filma Bogieja uopće ne vidimo, već pratimo radnju kroz njegov subjektivni kadar. Slavni potez redatelja Delmera Davesa ('U 3.10 za Yumu') imitiran je bezbroj puta, ali nikad s ovolikom upečatljivošću.

Za sve ljubitelje film noira, nude se i 'Čovjek kojeg nije bilo' braće Coen, te 'Laura' ('44.) koju tumači prekrasna Gienne Tierney. Istražujući njezino ubojstvo, detektiv McPherson se u nju zaljubljuje kao što će se vjerojatno i svatko od nas gledatelja. Film je režirao slavni Otto Preminger, a za razliku od klasičnih film noira u kojima prevladava ono po čemu su dobili ime – mračni eksterijeri, ovdje se radnja događa u prozračnim i luksuznim njujorškim interijerima, tako lijepo snimljenim da su direktoru fotografije Josephu LaShelleu donijeli Oscara.

Među ovotjednim klasicima ističe se i Peckinpahova nenadmašna 'Divlja horda' u kojoj život gubi 145 nesretnika, koja sa čak 3000 kadrova predstavlja pravi montažni spektakl, te u kojoj je ispaljeno više metaka (doduše, ćoraka) nego li tijekom meksičke revolucije 1914... John Wayne se žalio da je 'Divlja horda' uništila mit o Divljem zapadu, ali tko njega šiša...


Scena bijega iz zatvora iz 'Mračnog prolaza'

Ako je itko ikad srušio neki mit, onda je to učinio David Beckham /naslovna/, srušivši mit o samome sebi onog trenutka kad je prvi put javno progovorio, otkrivši okrutnu šalu majke prirode koja je to prekrasno tijelo, pravilno lice, zdrav osmijeh i avanturistički modni stav nagrdila glasom piljarice s placa, idealnim za sinhroniziranje Mickeya Mousea. Ipak, na dokumentarac o njegovom prelasku u L.A., koji sadrži Becksova mišljenja na razne teme, vrijedi baciti pogled, čisto iz razonode.

Od komedija, najbolja koja se nudi ovih dana na programu svakako je Izbor za laskavu titulu Miss i Mistera Hrvatske 2008. Ako je suditi po najavama tog veličanstvenog događaja čiji je voditelj neponovljivi Mirko Fodor, čeka nas 145 minuta vrhunske zabave s posebnim naglaskom na muške kandidate čije će nam smetenost pred kamerama, ukočeno poziranje i zamuckivanje zasigurno izmamiti suze radosnice. Povrh svega, događaj će svojim nastupom uveličati i Sandi koji će  izvesti jedan od hitova sa svog najnovijeg albuma 'Sandiland'. Da, dobro ste pročitali, 'Sandiland'. 

Tjedni raspored za gledanje bez kajanja:

  • HTV 1 čet. 15:45 'Mračni prolaz'
  • HTV 1 čet. 22:25 'Hotel Ruanda' – U režiji Terryja Georgea, scenariste filma 'U ime oca', dojmljiva istinita priča o ratu u Ruandi.
  • HTV 1 pet. 15:55 'Visoka Sierra' - Kome nije dosta Bogieja, neka pogleda i ovaj gangsterski film iz '41., u režiji Raoula Walsha i po scenariju Johna Hustona u kojem se Bogie po izlasku iz zatvora priprema za novu pljačku banke.
  • NOVA pet. 20:00 'Ubojstvo i margarite' – Zabavna crna komedija o plaćenom ubojici (Pierce Brosnan) koji će razmrdati život uštogljenog biznismena (Greg Kinnear).
  • Z1 pet. 23:10 'Čovjek kojeg nije bilo' – Nezaboravni neo-noir film braće Coen, u kojem uz Billyja Boba Thorntona, Frances McDormand i Gandolfinija, nastupa i mlađahna Scarlett Johansson.
  • HTV 1 pet. 00:25 'Sretni bijeg' – U režiji Petera Cattanea ('Full Monty'), simpa komedija o zatvorenicima koji postavljaju predstavu kao paravan za bijeg.
  • HTV 1 pet. 02:10 'Kralj' – Gael Garcia Bernal u intrigantnoj drami o marincu koji nakon otpusta zagorčava život jednom svećeniku (William Hurt). Dotični Gaela ne želi priznati za sina, pa mu dečko iz osvete zavodi kćer, svoju polusestru. Scenarij je napisao Milo Addica ('Monster's Ball').
  • HTV 1 sub. 08:15 'Laura'
  • HTV 1 sub. 23:45 'Divlja horda'
  • NOVA sub. 22:00 'Ralje' 'Amity Island imao je sve. Čisto nebo. Valove za surfanje. Toplo more. Ljudi su tamo rado dolazili svakog ljeta. Bilo je hrane kao u priči, za svakoga'.
  • HBO sub. 01:45 'Razgovori s drugim ženama' – Aaron Eckhart i Helena Bonham Carter upoznaju se na vjenčanju i osjete neodoljivu privlačnost koju više ne mogu kontrolirati.
  • HBO ned. 20:05 'Sentinel' – Michael Douglas je agent američke tajne službe koji je progutavši metak spasio predsjedniku život. Rešpektiran među kolegama, sada štiti prvu damu (Kim Basinger), ujedno svoju ljubavnicu. Međutim... Triler i pol!
  • HTV 2 ned. 'David Beckham: novi počeci'
  • HTV 2 ned. 21:00 'Izbor Miss i Mistera Hrvatske 2008.'
  • HBO ned. 21:50 'Melinda i Melinda'Woody Allen u punome sjaju!
  • HTV 2 ned. 23:00 'Ljubav bez izlaza' – Tilda Swinton ubija ljubavnika svoga sina, a ucjenjuje je Goran Višnjić u njegovom još uvijek najboljem hollywoodskom filmskom nastupu.
  • HTV 2 ned. 00:45 'Statisti' – Ide repriza, pa nadoknadite propušteno.
  • NOVA uto. 21:00 'Dragi moji Amerikanci' – Duhovita satira o američkim predsjednicima s Jackom Lemmonom i Danom Aykroydom.
  • HTV 1 sri. 22:35 'Mirni Amerikanac''U ratu, najmoćnije oružje je zavodljivost', kako pokazuje vrhunski triler Phillipa Noycea s Michaelom Caineom, Brendanom Frasierom i Radom Šerbedžijom. Obavezno pogledati.
Komentari

Nema komentara.