Moje najdraže čudovište - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Moje najdraže čudovište

Moje najdraže čudovište

Frankenweenie (2012.)

Walt Disney Studios Motion Pictures

87 minuta animirani, horor, ZF, dječji, crna komedija

Režija:           Tim Burton

Uloge: Winona Ryder, Martin Short, Catherine O’Hara, Martin Landau, Charlie Tahan

Scenario:        John August

Producent/i:   Allison Abbate, Tim Burton

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Facebook, Imdb

Moje najdraže čudovište

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.91
11
0.00

Animirana priča Tima Burtona o dječaku i njegovom psu. Nakon što njegov ljubimac Sparky doživi nesreću, mladi Victor svu nadu polaže u znanost kako bi svog najdražeg prijatelja vratio u život – uz par sitnih izmjena!

'Moje najdraže čudovište' je topla priča o jednom dječaku i njegovom psu. Nakon što neočekivano izgubi svog ljubimca, psa Sparkyja, mladi Victor upotrijebit će svo svoje znanje i snagu kako bi svog omiljenog prijatelja vratio u život – uz par malih izmjena.

Iako u početku pokušava sakriti svoju novu kreaciju, nakon što svi saznaju da se Sparky vratio, Victorovi kolege iz škole, učitelji i kompletni gradić naučit će da vraćanje u život ponekad može biti vrlo, vrlo opasno...

Animirani film 'Moje najdraže čudovište' snimljen je stop animacijom koja potcrtava jednostavnost priče, ali joj daje i potrebnu dubinu. Ovo je prvi Burtonov animirani film kojeg je režirao za studio Disney, a također ga je i producirao. Scenarist je sam Burton jer je ovo ujedno i obrada njegovog kratkog filma iz 1984. koji je posveta legendarnom 'Frankensteinu'.

Kritičari su zaključili da se 'Tim Burton na radost svih obožavatelja konačno vraća onome što najbolje zna – horor animaciji'. Film je proglašen 'veličanstvenim povratkom Tima Burtona' u kojem likovi iz crno-bijelog svijeta opet oživljavaju uz puno smijeha i duše.

s.p.