Tim Burton više ne straši Disney - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Tim Burton više ne straši Disney

Tim Burton više ne straši Disney

Frankensteinski pas, stop animacija, horor teme za klince i odrasle – tko drugi nego Tim Burton?! Ali, je li još uvijek strašan kao i prije?

s.p. 02.10.2007 0 komentara

Tim Burton više ne straši Disney

Prema vijestima s bloga Ain't It Cool, šef Walt Disneya, Dick Cook najavio je snimanje novog film rađenog stop-animacijom: 'kojeg će raditi autor koji stoji iza većine filmova koji su se u toj tehnici radili prošlog desetljeća'. Ta najava prilično precizno predstavlja jednog i jedinog Tima Burtona, koji je sa 'Mrtvom nevjestom' pokazao da uspješni animirani filmovi mogu biti rađeni staromodnim tehnikama. A koji film bi Burton trebao raditi? E, pa izvori sa istog bloga tvrde da su otkrili i to – navodno će Tim Burton radi dugometražni rimejk svog kratkog filma 'Frankenweenie'. 

Kakav je to film bio, ne morate previše nagađati. Kao što ime i govori, riječ je o pasjoj verziji 'Frankensteina' (?!), u kojoj mladi Victor ima za kućnog ljubimca psa Sparkyja, koji mu služi i kao glumac u kućnim filmovima. Kada Sparkyja pregazi auto, Victor ga odluči vratiti na ovaj svijet. 'Uskrsli' Sparky unosi strah u domove susjeda, pa Victor mora uvjeriti i svoje roditelje i susjede da je, usprkos svom novom izgledu, Sparky još uvijek dobar pas i vjerni prijatelj... U filmu su glumili Shelley Duvall ('Isijavanje'), kultni glumac i redatelj Paul Bartel ('Cannonball!' i 'Death Race 2000'), a u jednoj od malih uloga pojavila se i mlada curica sklona filmu – Sofia Coppola.


Slideshow sa slikama iz filma 'Frankenweenie'

I dok danas klinci gledaju Burtonovu 'Mrtvu nevjestu', 1984. bilo je nezamislivo djeci isporučiti morbidnu priču s prepariranim psom, pa su ondašnji šefovi Disneya dali nogu drskom mladcu koji troši njihove pare na horor filmove koje ne može gledati cijela obitelj. 

Ipak, kada je Burton postao slavan, film je izdan na VHS-u, no u cenzuriranom izdanju, a u integralnoj verziji izdan je tek na DVD-u Burtonove 'Božićne pustolovine'. Da li će i eventualna nova verzije morati biti skockana za djecu ili će šefovi pustiti Burtonu da radi po svom ćefu? Iako će Disneyevci htjeti film koji će moći prodati i klincima, sumnjamo da će Burton htjeti cenzurirati vlastiti film. Vjerojatno će se novom 'Frankenweenieju' dogoditi isto što i Burtonovom novom mjuziklu 'Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street' – skresat će se najkrvavije scene za američka kina, a DVD izdanje i strana kina će moći vrtiti i originalnu verziju. Jupi! Do tada se zasladite najfriškijim trailerom:

Komentari

Nema komentara.