Ne znam kako joj uspijeva - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ne znam kako joj uspijeva

Ne znam kako joj uspijeva

I dont know how she does it (2011.)

Weinstein Company / Discovery film

89' komedija

Režija:           Douglas McGrath

Uloge: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Kelsey Grammer, Christina Hendricks, Greg Kinnear

Scenario:        Aline Brosh McKenna, Allison Pearson (knjiga)

Producent/i:   Donna Gigliotti

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Ne znam kako joj uspijeva

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.67
9
0.00

markoboban 18.11.2013 Ocjena recenzije : 5.0

Lista obaveza

Novinarka Allison Pearson je autor romana 'I Don't Know How She Does It', koji je doživeo ogromnu popularnost, naročito na području USA.Inspirisana pričom koja je napisana u prvom licu, Aline Brosh McKenna je kreirala filmski scenario.Douglas McGrath ("Infamous", 2006.) režira porodičnu komediju, koja se bavi urbanim stilom života, gde su odnosi u bračnoj zajednici izmenjeni. Sada je žena stub kuće, koja ne samo da brine o deci, nego i odlazi na posao, zarađuje i tako obezbeđuje egzistenciju celoj porodici, uključujući i supruga.Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) je marljivi finansijski analitičar u jednoj bostonskoj firmi koja se bavi consultingom vezanim za investiranje.Suprug Richard (Greg Kinnear) je arhitekta, trenutno bez posla, koji pruža veliku podršku supruzi.Kada Kate dobije ponudu da radi zajednički projekat sa šarmantnim Jack Abelhammerom (Pierce Brosnan) u New Yorku, postavlja se pitanje da li će ova izuzetno dobro organizovana žena uspeti da uklopi još jednu obavezu na već prebukiranoj listi...Radnja obojena komičnim tonovima, gde je fokus na glavnoj junakinji koja nekako žonglira, rastrzana između poslovnih i porodičnih obaveza.Dinamična, povremeno simpatična, a na momente i duhovita priča, koja jeste u neku ruku i autentična.Sigurno je da će neke žene moći da se poistovete s Kate, čiji je lik dopadljiv, ali i prilično realističan. Stoga konstatacija, da je Sarah Jessica Parker obavila solidno svoj posao.Drugi likovi su nekako skrajnuti u drugi plan, pa su ostali potpuno u senci žene-zmaja.A bilo je prostora da se značajno ozbiljnije razviju neki likovi, pre svega tu mislim na Jacka.Ovako sve je ostalo na manje-više strogom poslovnom odnosu između njega i Kate, čime je priča izgubila na provokativnosti (kao neko jelo bez dobrog začina).Setovi su odrađeni na lokacijama Bostona i New York Cityja, čime su učestala putovanja naše junakinje prikazana mnogo uverljivije.Takođe, u par scena nam se sugeriše da se veliki poslovi sklapaju ipak u 'Velikoj Jabuci', gde se nalaze krupni igrači (veće firme). Režija je diskretna, ali ipak nije izbegla nekoliko prežvakanih kliše-situacija (npr. odnos sa šefom ili ženska kolegijalnost, kao i muž dobrica).Nesumnjivo da će vam ova komedija pružiti određeni nivo zabave.E sad, drugo pitanje je da li će to biti dovoljno odnosno da li će ispuniti vaša očekivanja.U granicama mršavog proseka, pa ukoliko baš imate viška slobodnog vremena, možda i pogledate komediju koja je namenjena prevashodno lepšem polu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

adriana_m 12.01.2013 Ocjena recenzije : 0.0

ne znam...

ne znam kako ovaj film uspijeva biti tako dosadan, predvidljiv, jednoličan... :(
ne znam zašto su ga snimili niti zašto je sarah j. parker pristala na ovo.. :((

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

febbo 05.12.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Ne znam kako joj uspijeva

Pozdravljam sve.Dosta dugo sam u bransi kriticara filma, i priznajem, veoma tezak posao da se zaradi kruh nas svagdanji. Imao sam udjela i u par filmova, zivim u U.S.A., i evo ovaj film sam imao cast iz prve ruke recenzirati na imdb-u. U film je ulozeno jako mnogo truda da bi bio gledan, nazalost, ostvario je polovican uspjeh iz mnogo razloga. Necu ga recenzirati ovdje, vi to radite odlicno. Jedino mogu reci, da se pokusate malo vise zabaviti i biti svoji. Jedino sto vidim, i sto me nasmije su opaske ovoga lika imenom "rapptor". On se ,ili ona, jedini zabavljaju ovdje, iznoseci svoje licno stajaliste, nikom se ne ulizuje, i ne pokusava biti nacitani kriticar. Svaka cast rapptor, osnova kritike je napisati ono sto odista mislis.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 04.12.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Ne znam kako joj uspjeva

Frisko sam ga dobio od kolege iz "trece zemlje". Ko voli ove filmove? Zene. Ja sam ga odgledao, jer eto ono. Saru ne volim, Brosnan je star vec,nije mi ubjedljiv, muz od Sare je super odigrao ulogu, a film? Pa ovako..mlada zaposlena majka dvoje djece, jedva sita stize. Cak i prvo sisanje djeteta koje je obavila dadilja nije vidjela. Brzo, zivi,jedva sta stize, fino, slatko, brzo. Ima nekako mnogo ovakvih filmova,a inace je komedija. Moze se gledati,ali necete ga zapamtiti. Recimo scena kada S.DZ.P. pravi hulahopke a Brosnan glda je kod moje supruge izazvala.jooooj.., a ja sam gledao ne bi li vidjo cosak guze ili slicno. Ako ste metrosexualac, mozda vam se svidi, ja ga svrstam u vidi-obisi-sta je za rucak?!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: