Sherlock Holmes - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes (2009.)

Village Roadshow Pictures

128' akcija, krimi, misterija

Režija:           Guy Ritchie

Uloge: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong, Eddie Marsan

Scenario:        Simon Kinberg, Anthony Peckham, Michael Robert Johnson

Producent/i:   Michael Tadross, Bruce Berman, Joel Silver

Zemlja:          SAD, Ujedinjeno kraljevstvo, Australija

Linkovi:

imdb
službene stranice

Sherlock Holmes

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.89
70
0.00

Kada Guy Ritchie ekranizira Sherlocka Holmesa, onda očekujte detektiva koji se manje bavi razmišljanjem, a više akcijom svih vrsta: pucnjavom, utrkama i boksom.

Sherlocka Holmesa (Robert Downey Jr.) proslavilo je pronalaženje istine u najsloženijim misterijima. Uz pomoć dr. Johna Watsona (Jude Law), svog saveznika od povjerenja, renomirani 'detektiv savjetnik' hvata zločince svih vrsta oslanjajući se na svoju jedinstvenu moć zapažanja, zadivljujuće vještine zaključivanja i sirovu snagu šaka. No, sada se iznad Londona sprema oluja, prijetnja s kakvom se Holmes nikad prije nije suočio... i upravo onakav izazov kakvoga je tražio.

Nakon niza brutalnih, ritualnih ubojstava, Holmes i Watson u posljednji čas spašavaju najnoviju žrtvu i razotkrivaju ubojicu, lorda Blackwooda (Mark Strong). Prilazeći vješalima, Blackwood upozorava Holmesa da smrt nad njim nema moć i da se njegovo smaknuće odlično slaže s njegovim planovima. A kada Blackwood, po svemu sudeć,i održi svoje obećanje, njegovo tobožnje uskrsnuće uspaniči London i unese pomutnju u Scotland Yard. No, za Holmesa igra još uvijek traje. U utrci da spriječe Blackwoodovu smrtonosnu spletku, Holmes i Watson upadaju u svijet crne magije i zapanjujućih novih tehnologija, gdje je logika katkad najbolje oružje za borbu protiv kriminala... i gdje je dobar udarac desnicom često dovoljan da obavi posao!

'Sherlock Holmes', trailer

U novom, dinamičnom izdanju, najslavnijeg lika Arthura Conana Doylea, legendarnog detektiva Sherlocka Holmesa glumi Robert Downey Jr., a njegovog pomoćnika Watsona tumači Jude Law. No, prije svega je rijč o filmu Guya Ritchiea koji je poznat po modernim, urbanim filmovima punim akcije i crnog humora. Kako se taj redatelj snašao u adaptaciji Holmesa za 21. stoljeće? Pa, ljubitelji originalnog Sherlocka Holmesa mogli bi se razočarati, jer ovo je verzija u kojoj se 'Holmes pretvara u Jasona Bournea', a redatelj Ritchie napunio je film 'utrkama, borbama, efektima, montažom, bombastičnim zvukom i glazbom'. Jednima se to sviđa, a drugi ne podnose to što ova ekranizacija bježi od pravog Holmesa koji je više celebralni lik.