Iron Man 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Iron Man 2

Iron Man 2

Iron Man 2 (2010.)

Paramount Pictures, Marvel Entertainment/Blitz film i video

124' akcija, ZF

Režija:           Jon Favreau

Uloge: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Mickey Rourke

Scenario:        Justin Theroux

Producent/i:   Kevin Feige

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica
imdb

Iron Man 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.22
27
0.00

Iron Man se u ovom nastavku bori protiv žestoke konkurencije i sukobljava s novim zlikovcem - Whiplashom (Mickey Rourke).

Sada kada svijet zna da je superbogati industrijalac Tony Stark Iron Man, Tony pokušava naglasiti prednosti Iron Manovog odijela ponovnim otvaranjem ekstravagantne izložbe Stark Expo, koju je pokrenuo njegov pokojni otac i na kojoj se izlažu ljudske inovacije nadahnute njegovom tehnologijom.

Dok američka vlada inzistira na tome da Tony to revolucionarno oružje preda vojsci, Ivan Vanko-Whiplash, misteriozni čovjek iz prošlosti obitelji Stark, pokušava uništiti Tonyja otkrivanjem vlastitog razarajućeg oružja koje se temelji na Starkovoj tehnologiji. Napadnut sa svih strana i suočen s vlastitim osobnim demonima, Tony je konačno primoran pozvati svoje saveznike – stare i nove – da mu pomognu u borbi protiv sila koje prijete njemu i čitavom čovječanstvu...

U nastavku jednog od najkvalitetnijih filmova nastalih po superjunacima iz stripova  pojavljuju se gotovo svi glavni likovi iz prvog djela. Nove snage u filmu su Mickey Rourke koji glumi Whiplasha, negativca u kojem su spojene karakteristike istoimenog lika i još jednog zlikovca iz istog stripa, Crimsona Dynama. Pojačanje u glumačkoj ekipi je i Sam Rockwell koji glumi Justina Hammera, multimiljardera i poslovnog konkurenta Tonyja Starka, kojeg i ovaj put utjelovljuje Robert Downey Jr.

 


'Iron Man 2', trailer

 

Film zasad ima osrednje kritike, no to sigurno neće utjecati na njegovu gledanost. Kritičari ističu da se fanovi prvog filma neće dosađivati, a iako se hvale glavni glumci, naglašava se da film nije u rangu prvog nastavka.