Anđeli i demoni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Anđeli i demoni

Anđeli i demoni

Angels & Demons (2009.)

Columbia Pictures/Blitz film i video

138' krimi, drama, misterija

Režija:           Ron Howard

Uloge: Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Stellan Skarsgard, Pierfrancesco Favino, Nikolaj Lie Kaas, Armin Mueller-Stahl

Scenario:        David Koepp, Akiva Goldsman

Producent/i:   Brian Grazer, Ron Howard, John Calley

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Anđeli i demoni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.38
39
0.00

egypt-queen 25.05.2011 Ocjena recenzije : 0.0

A kaj očekivat...

Mislim, a film ko film, nije savršen, nije loš... Na trenutke je zanimljiv, pa se to slijedeće sekunde promjeni, pa malo kužiš, pa malo ne...sama tematika je dobra, al mislim ono, zar postoji film koji nema predvidljiv i razočaravajući kraj???!!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Filmski Fan 25.12.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Film nisam gledao, ali ću ga pogledati. Knjiga je odlična

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blue 10.10.2009 Ocjena recenzije : 0.0

LOŠ PRIKAZ JOŠ JEDNE ODLIČNE KNJIGE

Redatelj Ron Howard se jednostavno nije snašao u ovoj ekranizaciji vrlo dobrog romana te je napravio isti vizualno neuredni i konfuzni film kakav je napravio sa Da Vincijevim Kodom.Glumačke izvedbe nisu ništa posebno osim možda one Ewana McGregora.Film nebi bio toliko loš da su redateljsku palicu predali nekom drugom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Triumpho 01.07.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Na trenutke zabavan...

Pitam se da li bi ovaj film bio uopće zapažen i da li bi se zbog njega uopće lomila pera da zapravo nije ekranizacija super uspješne knjige. Dan Brown je svakako sjajan primjer kako zainteresirati čitatelja i pružiti mu intriganntno štivo koje će teško ispustiti iz ruku do zadnje stranice. Ron Howard, kao redatelj, nije očito do kraja shvatio poantu literarnog predloška pa film djeluje plošno i na trenutke zamorno ( iako inače cjenim dotičnog redatelja ). Mnogo je toga izostavljeno iz same priče, ali to je razumljivo, međutim segmenti koji su upotrebljeni djeluju nabacano i nerazrađeno, a sam radnja naposljetku ispadne prilično plitka. Malo toga saznamo o Illuminatima koji su zapravo trebali biti nosioci radnje, a reizbor pape, koji je možda nekom i zanimljiv, postaje središte pozornosti, što za dinamiku filma nije nimalo dobro. Glumci djeluju ( pogotovo Hanks ) nezainteresirano te se stječe dojam kako samo odrađuju svoje role. Ima i pozitivnih strana. Kamera je odlična te sjajno hvata krucijalne scene, lokacije su prekrasne, međutim sumnjam da je to dovoljno da se najnoviji Howardov uradak proglasi boljim od prosjeka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sir Lancelot 19.06.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Opće uvriježeno mišljenje među pukom jest da je knjiga bolja od filma, iako tu i tamo neki film zasjeni knjigu(npr. filmski Kum tjesno premašuje Puzovo remek-djelo). Brownova knjiga je kudikamo bolja od ovog filma. Cilj ovog filma jest zaraditi što više love, a to mogu jedino kontroverzama. Moraju se nadalje približiti pučanstvu pružajući im dozu pucanja, romanse, pucanja, spaljivanja svećenika i na koncu pucanja. Ovaj film nema nikakve umjetničke vrijednosti, nit pati što ih nema, važno je da se kupuju karte i reš kokice. Tom Hanks je nikakav, lik bez ikakvih osobina koji se pravi pametan pa palamudi CERN-ovim znanstvenicima, zato što zna što simbolizira pentagram. Film se baš i ne vodi logikom. Logika je u Hollywoodu, čast izuzecima, izumrla poput ihtiosaura. Tempo filma je brz, što ostvaruje dinamičnom izmjenom lokacija i nevjerojatno brzim zaključcima pametnih nam i milih protagonista. No u sredini malo trokira, poput stare Zastave koju treba pogurati. Howard nije trijumfirao režijom, zapostavio ju je, stavio u drugi plan u korist priče. Iznenadio sam se kad u filmu niosam vidio prof. Koelera koji je bio jedan od važnijih likova u romanu. On je traljavo, nekako ziheraški zamjenjen likom nekog svećenika koji se pojavi par puta u filmu. U konačnosti, rezultat je nezgrapan, jedino što privlači k ovom filmu je okultna tematika, kontroverze(kojih baš i nema), i tajna društva. Dvojka tek tol'ko da nije jedinica.Amen.

**vidi mene budale kliknuo 5 umjesto 2! Naravno da je 2, ne daj Bože 5.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 28.05.2009 Ocjena recenzije : 2.33

Prosjek prosjeka

Bestselleri Dan Browna su loše napisane knjige iz kojih tvorci filmova vole vući inspiraciju zbog zanimljivih tema i u nedostatku novih blockbuster ideja. Prvi film je bio glupava razbibriga a ni drugi, nažalost, nije puno bolji. Iako je vidljiv mali napredak, još uvijek je sve to samo odrađen posao i ne mogu reći da je ovo u globalu dobar film. Sve preduvjete je imao za to; od solidnog redatelja do dobrih glumaca no rezultat je ljetni blockbuster s puno rupa u scenariju i nedovoljno dobrom pričom da vas je ustvari briga za glavne protagoniste i radnju. Tipični holivudski scenarij obavezno uključuje preokret na kraju a nekad i više njih (kao u ovom slučaju); problem je što su svi ti preokreti predvidljivi. Između trojca McGregor, Skarsgård i Mueller-Stahl se traži glavni vatikanski krivac, dok plaćeni ubojica (odlični danski glumac Nikolaj Lie Kaas) u jednoj sceni ubija 20 policajaca sam samcat. Sve u svemu, puno trčanja, akcije i radnje u kojoj su sve nelogičnosti zamaskirane na prvi pogled. Prosječan film u kojem se nitko nije osramotio, a Hanks postao najplaćeniji glumac u povijesti filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

niksa666 23.05.2009 Ocjena recenzije : 5.0

moralo je ovo biti i bolje...

Ok, tema je intrigantna. Ali to je uvijek tako kad je riječ o crkvi, religiji, nečem mističnom i okultnom...

Dobro je što su nam ovaj film i ''Da Vicijev kod'' pokazali mnoge svjetske umjetničke i kulturne vrijednosti po Parizu, Rimu i sl. S te strane je film zanimljiv i kvalitetan, ali zapleti, glavni negativci, ''akcijske'' scene, teorije zavjere i slično - - - > tipično holivudski predvidljivo, da ne kažem jadno!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nika44 22.05.2009 Ocjena recenzije : 0.0

loše

Od prosječne ili čak i loše knjige ne može se napraviti dobar film. Jedino je fotografija vrlo dobra.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie_obssesion 17.05.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Korektno napravljen!

Nakon sve medijske pompe, crkvenih napada na knjigu i film "Da Vincijev Kod" , koji su uzgred rečeno zaradili milijune i milijune dolara, moram priznati da su "Anđeli i demoni" bolji od prethodnika uz tu i tamo neke izuzetke. Teško je ekranizirati knjigu a da se ne upadne u neke klišeje ali je Ron Howard ipak uspio napraviti donekle smislen film. U svakom slučaju zanimljiv film ali naravno nije bolji od knjige. Moje je osobno mišljenje da je bilo puno boljih kandidata za ulogu profesora Langdona, ni u ovom a ni u prethodnom naslovu Tom Hanks mi nije ostavio dojam uvjerljivosti. Ostatak filmske ekipe je odradio profesionalno svoj dio a posebno bi pohvalio Ewana McGregora. Vrijedi pogledati u svakom slučaju ali treba prvo pročitati knjigu!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

davorsite 16.05.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Angels & Demons

Kao i sa Da Vincijevim Kodom i ovaj film je po meni dobra ekranizacija popularne knjige koju nažalost još nisam pročitao ali hoću jer film nikako ne može u dva sata pružiti onoliko kao knjiga. Za one koji nisu očekivali radnju vezanu za Papu i Vatikan očito nisu čuli ni za knjigu. Jedina zamjerka filmu mi je ta što je za pola sata kraći od Da Vincijevog Koda.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

call09 16.05.2009 Ocjena recenzije : 1.33

"U Vatikanu"

Dugo sam čekao ovaj film i napokon ga dočekao...Nakon Da Vincijevog koda mislio
sam da će ovaj film ponuditi nesto više,
ali sam se gadno prevario...
Sam naslov filma je dosta čudan, čovjek bi pomislio da će se raditi o nekakvom fantastičnom spektaklu
a ne o "papima"...
Za razliku od prvog dijela, ovaj je film dosta povučeniji,
što se tiče " sranja o Bogu i ostalih religijskih
izmišljotina", ali ne nudi ništa više od običnog trilera... Niti gluma glumaca nije na nekakvom visokom nivou
Jedina svijetla strana filma je dio gdje se dogodi explozija bombe, vrlo efektivno :)
Sve u svemu, prolazan nastavak publiciranog Da Vincijevog koda...(3/5).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: