Projekt Laramie - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Projekt Laramie

Projekt Laramie

Laramie Project (2002.)

Home Box Office (HBO)

92' dokumentarni, drama

Režija:           Moisés Kaufman

Uloge: Nestor Carbonell, Christina Ricci, Steve Buscemi, Amy Madiggan, Dylan Baker, Mark Webber, James Murtaugh, Terry Kinney, Lou Anne Wright, Laura Linney, Peter Fonda, Jeremy Davies, Camryn Manheim, Clea DuVall

Scenario:        Moisés Kaufman i Tectonic Theatre

Producent/i:   Declan Baldwin

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Projekt Laramie

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Godine 1998. na poljani izvan gradića Laramieja u američkoj saveznoj državi Wyoming nasmrt je pretučen mladi homoseksualac Matthew Shepard.

Zločin iz mržnje počinila su dvojica njegovih vršnjaka, koji nisu mogli podnijeti da u 'kaubojskoj državi' egzistiraju homoseksualci koji svoju seksualnu orijentaciju otvoreno iznose. Članovi newyorškog Tectonic Theatrea, predvođeni Moisésom Kaufmanom, dolazi u Laramie s namjerom da istraže slučaj. Razgovaraju s građanima Laramieja, a na temelju tih brojnih intervjua kreirat će kazališnu predstavu o zločinu iz mržnje.

Newyorški Židov i homoseksualac Moisés Kaufman s članovima svoje kazališne skupine Tectonic Theatre ostvario je zanimljiv projekt istraživanja brutalnog ubojstva iz mržnje mladog wyominškog deklariranog homoseksualca Matthewa Sheparda, te potom kreiranja kazališne predstave i televizijskog filma na temelju tog istraživanja koje je uključivalo više od 200 intervjua.

Film je rađen u stilu dokumentarne drame, što znači da miješa izvorne arhivske materijale s igranom građom, koja je opet dokumentaristički stilizirana.