Ledom do slave - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ledom do slave

Ledom do slave

Blades Of Glory (2007.)

DreamWorks Pictures / Blitz film i video

93` komedija

Režija:           Will Speck, Josh Gordon

Uloge: Will Ferrell, Jon Heder, Will Arnett, Amy Poehler, William Fichtner, Jenna Fischer, Romany Malco, Nick Swardson, Rob Corddry, Craig T. Nelson

Scenario:        Jeff Cox, Craig Cox, John Altschuler, Dave Krinsky

Producent/i:   Ben Stiller, Stuart Cornfeld, John L. Jacobs

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Ledom do slave

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.66
38
0.00

Will Ferrell i Jon Heder u klizaljkama i šarenim kostimima dokazuju ono što svi znaju – `straight` muškarci su najviše `gej`.

U zimu 2002. Svjetsko je natjecanje u zimskim sportovima u Švedskoj potresao skandal čiji su sudionici bili Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) i Jimmy MacElroy (Jon Heder), obojica profesionalni klizači. Naime, kada su se našli u finalnom natjecanju za zlatnu medalju, njih su se dvojica posvađali i pritom zapalili maskotu igara. To je rezultiralo njihovom diskvalifikacijom i doživotnom zabranom natjecanja u toj kategoriji.

Nekoliko godina kasnije, njih dvoje najavljuju svoj veliki povratak, ovoga puta u paru. U tome će im pomoći Jimmyjev trener (Craig T. Nelson) čiji je zadatak uklopiti Jimmyjevo tehničko savršenstvo i Chazzove `seksi improvizacije` u kompaktnu cjelinu. No, unatoč tome što u početku djeluju smiješno, dvojac se polako probija do samoga vrha klizanja u paru što osujeti planove dosadašnjim klizačkim prvacima, bratu i sestri Stranzu (Will Arnett) i Fairchild Van Waldenberg (Amy Poehler). Iako javnost osvajaju svojim šarmom, njih će dvoje pokazati svoje pravo lice kada u nastojanju da zadrže titulu prvaka pokušaju sabotirati sve popularniji muško-muški klizački par.

`Ledom do slave` režirali su Will Speck i Josh Gordon, redateljski dvojac iz svijeta reklama čiji je kratkiš `Culture` iz 1998. bio nominiran za Oscara. Glavne uloge u filmu tumače Jon Heder (`Napoleon Dynamite`) i Will Ferrell (`Otkucaji života`), koji su se pokazali iznimno popularnima među suvremenom američkom publikom. Dodamo li njima i neuobičajenu priču o muško-muškom klizačkom paru, šarene kostime, prenaglašenu glazbu i nešto malo satiričnosti, uspjeh filma u kinima ni ne čudi. Do sada je zaradio preko 100 mil. $, a još uvijek se dobro drži.

Reakcije na film uglavnom su pozitivne. Kritičari su pohvalili nastupe obojice komičara, a pohvaljeno je i nekoliko urnebesnih prizora koji se uglavnom odvijaju na ledu. Bilo je i onih koji su istaknuli da je priča ostala na razini 10minutnog skeča za `Saturday Night Live` pa traje 80 minuta previše (npr. Kyle Smith iz `New York Posta`) dok je Liam Lacey iz `Globe and Maila` rekao kako je riječ o još jednom filmu nakon `Divljaka na kotačima` gdje se komika gradi na strahu heteroseksualnih muškaraca od blizine tuđih penisa. Sean Burns iz `Philadelphia Weekly` u svojoj se kritici zapitao zašto svaki put kada neprivlačan glumac želi nasmijati publiku počne lizati vrhove svojih prstiju i dirati bradavice.

m.k.