Anđeosko srce - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Anđeosko srce

Anđeosko srce

Angel Heart (1987.)

Artisan Entertainment / UCD

113' horor, triler, misterija

Režija:           Alan Parker

Uloge: Mickey Rourke, Robert De Niro, Lisa Bonet, Charlotte Rampling, Stocker Fontelieu, Brownie McGhee, Michael Higgins, Elizabeth Whitcraft, Eliott Keener, Charles Gordone

Scenario:        Alan Parker

Producent/i:   Mario Kassar, Andrew G. Vajna

Zemlja:          SAD, Velika Britanija, Kanada

Linkovi: imdb

Anđeosko srce

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.90
21
0.00

Krajem osamdesetih Hollywood je bio opsjednut voodo magijom. Ukoliko je vjerovati kritičarima ovo je jedan od boljih testamenata toga vremena.

Godina je 1987. 'Angel Heart', 'The Serpent and the Rainbow' i 'The Belivers' visokobudžetni su filmovi etabliranih redatelja koji su se u kinima pojavili u razmaku od godinu dana. Zajednička im je tamatika, točnije voodo koji je tada bio aktualan što nije značilo i značajan uspjeh na blagajnama.

'Anđeosko srce' je smješteno u pedesete godine prošlog stoljeća. Ekscentrični Louis Cyphre (Robert DeNiro) unajmljuje privatnog detektiva Harrja Angela (Mickey Rourke) kako bi ušao u trag nestalom pjevaču Johnnyju Favoriteu s kojim ima nesređene račune.

Angela istraga vodi u močvarnu Louisianu i New Orleans gdje traži ljude koji bi mogli znati nešto više o lokaciji nestalog. Posebno je uznemirujuć podatak da apsolutno svi sa kojima Angel razgovara završe mrtvi nekoliko dana kasnije. Naposljetku dolazi do zanosne voodo svećenice (Lisa Bonet) s kojom se upušta u ne baš poslovni odnos. 

i.k.