Sati - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sati

Sati

The Hours (2002.)

Paramount Pictures

114' drama

Režija:           Stephen Daldry

Uloge: Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore, Ed Harris, Claire Danes

Scenario:        David Hare

Producent/i:   Mark Huffam, Scott Rudin, Robert Fox

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMdB

Sati

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.85
13
0.00

Baziran na romanu Michaela Cunninghama, Sati za svoj temelj i inspiraciju imaju lik Virginije Wolf - gospođu Dalloway.

Prolazeći kroz tri različite ere, tijekom jednog dana, priča se bazira na paralelnim životima triju žena ujedinjenih u svojoj depresiji, alijenaciji i potrazi za ljubavi.

Nicole Kidman gotovo je neprepoznatljiva u ulozi mučene spisateljice Virginie Wolf čija je bitka s mentalnom bolešću na koncu dovela do njenog tragičnog ubojstva 1941. Film počinje s trenutkom njena samoubojstva i vraća se natrag u njen život i rad, u trenutak razvoja njenog najpoznatijeg lika Clarisse Dalloway u 1923. godini.

1950-ih u kalifornijskom predgrađu druga se žena, Laura Brown (Julianne Moore) bori s otuđenjem i depresijom. Zatočena zbog sina i muža kojeg ne voli, očajna žena pokušava se pripremiti za muževu rođendansku zabavu, no ne uspijeva prestati čitati Gospođu Dalloway.

Napokon, u moderno doba na Manhattanu, Clarissa Vaughn (Meryl Streep), lezbijka koja živi sa svojom ljubavnicom (Allison Janney) i njenom kćerkom (Claire Danes), bori se kako bi pripremila zabavu za svog bivšeg muža (Ed Harris) koji umire od AIDSa.