U naručju vještice - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U naručju vještice

U naručju vještice

Bewitched (2005.)

Columbia Pictures / Blitz film i video

90' komedija, fantastika, romansa

Režija:           Nora Ephron

Uloge: Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine, Michael Caine, Steve Carell

Scenario:        Nora Ephron, Delia Ephron, Adam McKay

Producent/i:   James W. Skotchdopole

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

U naručju vještice

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.67
27
0.00

Nicole Kidman u balansiranju svoje karijere – mali predah uz laganini komedijicu s teškašem Willom Ferrellom kao partnerom u 'zločinu'.

U ovom se celuloidnom slučaju radi o svojevrsnoj modifikaciji tv serijala izu razdoblja srednjeg 20. stoljeća u kojem je obični smrtnik bio oženjen za pravu pravcatu vješticu! Dakle, uz male promjene, pola stoljeća kasnije, imamo jednog smrtnika i jednu vješticu, pravu pravcatu. (Tko je ovdje lud, kakva modifikacija, pa to je plagijat, rimejk, fejk, komešate se vi… No, kada Nicole Kidman amenuje film, ti i takvi komentari nestaju kao čarobnim štapićem odnešeni. Napeto je, prati pozorno radnju dalje:)

U Kaliforniji, u dolini čarobnoga imena – San Fernando Valley, Isabel (Kidman), dobrostiva vještica, želi pobjeći pred svojim moćima, iskorijeniti ih i postati najobičnija žena s najobičnijim, normalnim životom. Paralelna radnja na drugom kraju doline. Jack Wayatt (Ferrell) visoki je naočiti i šarmantni glumac s ciljem da u svoju pomalo zamrlu karijeru udahne dašak života. Prst je pao na novi projekt – preradio bi i nadogradio tv serijal koji je išao šezdesetih godina prošloga stoljeća - 'Bewitched' (da, da, baš taj!), a sebi namijenio ulogu supruga Darrina.

Sudbinski je kotač počeo svoj rad u trenutku kada je slučajno naletio na vješticu Isabel koja ga je očarala isto toliko koliko ga je očarao i njen nos, gotovo identičan primjerak onome kojeg je imala Samantha, lik iz serijala kojeg je nakanio preraditi. I jedan plus jedan su dva. A kako je Jack 'pokosio' i Isabel, ona ga je automatski 'pospremila' kao idealnog smrtnog primjerka koji bi joj pomogao da se smiri i vodi nevještičji život za kojim toliko žudi.

Osim glavnog glumačkog dvojca, i onaj pobočni je jednako zvjezdan – Michael Caine u ulozi Isabelinog oca koji je želi spriječiti u naumu da se okani vještičarenja i Shirley McLaine, majka i supruga. Dvojcu je ovo druga zajednička suradnja u dugoj im karijeri, kao što je i Kidmanici ovo druga uloga vještice (prva bijaše u filmu 'Practical Magic'). U znaku dvojke je, nažalost, i ocjena koju je film dobio na Rotten Tomatoesu.