Filmom opsjednuti Veliki Tabor i Velika jabuka - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Filmom opsjednuti Veliki Tabor i Velika jabuka

Filmom opsjednuti Veliki Tabor i Velika jabuka

Domaći festivali 25 FPS i Tabor žele vaše kratke filmove, a njujorkška publika želi filmove Ištvančića i Nuića.

s.p. 17.01.2008 0 komentara

Filmom opsjednuti Veliki Tabor i Velika jabuka

6. Tabor film festival vraća se u Veliki Tabor, nakon što je lani privremeno održan u dvorcu Oršić zbog renoviranja Tabora. Sada je sve spremno za festivalska događanja koja će se održati od 11. do 19. srpnja 2008. Pozivaju se autori, redatelji i producenti kratkometražnih filmova svih vrsta (igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni filmovi) da prijave svoje radove u trajanju do 30 minuta, snimljene nakon 1. siječnja 2006. Ove godine otvara se i novi regionalni program, tako da se posebno pozivaju autori iz zemalja regije da prijave svoje recentne filmove. Prijava se vrši online do 1. travnja 2008.

Međunarodni festival eksperimentalnog filma i videa - 25 FPS sprema se za četvrto izdanje koje će se održati od 23. do 28. rujna 2008. u Studentskom centru u Zagrebu. Do 1. svibnja možete slati prijave za natjecateljski program - eksperimentalne filmove i videoradove u trajanju do 20 minuta, dovršene nakon 1. siječnja 2006. Prijavnicu i festivalski pravilnik možete naći na internetskim stranicama 25 FPS-a.

A zanima li vas Videoex? Ne Videosex kako ste pomislili, nego Videoex - međunarodni festival eksperimentalnog filma i videa u švicarskom Zürichu. Eksperimentala se prikazuje od 23. do 31. svibnja 2008., a prijave za sudjelovanje primaju se do 2. veljače. Traže se eksperimentalni filmovi i video radovi, inovativne animacije, eksperimentalna digitalna i grafička produkcija i sl. Više na službenom sajtu festivala.

Duh je u močvari, a Ištvančić u New Yorku

 

Ugledna njujorška MoMa (Muzej moderne umjetnosti) prikazuje film Antonia Nuića, pulskog pobjednika iz 2006. 'Sve džaba' /naslovna/. Prva projekcija je bila rasprodana a slijedi još jedna u nedjelju, 20. siječnja. Film se prikazuje u sklopu putujuće izložbe 'Global Lens', koju je pokrenuo Global Film Initiative, distributer filma na području SAD-a i Kanade. A i Ištvančićev dječji hit 'Duh u močvari' prikazan je pred rasprodanom dvoranom u New Yorku. Film se prikazivao u okviru programa projekcija hrvatskih filmova koje periodički organizira The Doors Art Foundation.

Član Kino kluba Zagreb Filip Peruzović pozvan je da sudjeluje u drugom Europskom short pitch projektu, koji će se početkom veljače održati u Francuskoj. Tamo ga očekuje službena pitching prezentacija pred producentima i distributerima na najvažnijem europskom festivalu kratkog filma u francuskom Clermont-Ferrandu. Peruzović se kvalificirao kao autor najboljeg hrvatskog scenarija na ovogodišnjem natječaju za scenarije kratkometražnog filma u organizaciji Nisi Mase i Palunka.

Komentari

Nema komentara.