Tribute Ianu Curtisu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tribute Ianu Curtisu

Tribute Ianu Curtisu

Biografija nesretnog osnivača i pjevača Joy Divisiona, Iana Curtisa snimat će se pod redateljskom palicom poznatog fotografa Antona Corbijna. Detalji slijede…

m.n. 03.02.2005 0 komentara

Tribute Ianu Curtisu

Sredinom prošle godine s ponosom smo najavili da će se snimati film o životu leadera Joy Divisiona, nesretnog Iana Curtisa koji je 1980. počinio samoubojstvo u 23. godini života. Film će nakon mnogih natezancija s njegovom obitelji koja najprije nije htjela odobriti projekt, biti snimljen pod naslovom 'Touching From a Distance' a prema knjizi 'Love Will Tear Us Apart' koju je napisala njegova udovica Deborah.

Danas su, gotovo šest mjeseci kasnije, uz projekt vezana mnoga imena iz glazbenog svijeta, dok je najnoviji highlight ime redatelja. Naime, Variety prenosi da će se tragičnom pričom pozabaviti etablirani rock'n'roll fotograf Anton Corbijn koji u svijetu glazbe važi za ikonu, što i nije čudno ako znamo da je radio brojne spotove za Depeche Mode i U2, te fotkao velikane poput R.E.M.-ovaca, Davida Bowiea, Milesa Davisa i Elvisa Costella.

Izbor Corbijna isto tako ne čudi (gotovo je i prigodan) jer je isti bio vezan uz Joy Division – Guardian navodi da se krajem sedamdesetih u Veliku Britaniju iz Nizozemske preselio samo zbog nauma da radi s omiljenim mu bendom, Joy Divisionom. 'Curtisove fotografije koje sam snimio u tom razdoblju danas mi izgledaju kao ptice zlosutnice. Jednostavno su vezane uz njegovu smrt', objasnio je Corbijn svoju motivaciju i osjećaj da mu se čini da je oduvijek na tom projektu.

S druge strane, treba istaknuti da je knjiga koju je napisala Deborah Curtis prepuna demistificirajućih otkrića – svog nesretnog muža opisuje kao manipulativnu, kontrolirajuću i okrutnu osobu, a posebno je intrigantna njegova fascinacija Trećim Rajhom i Hitlerom. Što se ostalih glazbenih veličina tiče, oči najviše bode ime Tonya Wilsona, menadžera i producenta iz Factory supreme, koji je Curtisa također poznavao, dok će na ovom projektu iznijeti producentski dio posla.

Teški dio posla odnosi se na izbor casta; iako se jedno vrijeme kombiniralo da bi glavnu ulogu mogao dobiti Jude Law, no čini se da on ne paše Curtisovoj udovici (a ni nama, priznajemo). Misli nam već sad draška soundtrack – iako se naveliko pisalo da će se time pozabaviti Moby koji obožava Joy Division, Tony Wilson se iz petnih žila trudi da se koriste originali.
Komentari

Nema komentara.