Domaćice od Dublina do Japana - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Domaćice od Dublina do Japana

Domaćice od Dublina do Japana

Tuškanac slavi Bloomsday, a Tabor radi kratkometražnu feštu u Zaboku. Liburnia traži dokumentarce, a Japanci nagrađuju.

s.p. 15.06.2009 0 komentara

Domaćice od Dublina do Japana

U utorak će se tijekom cijeloga dana na ljetnoj pozornici Tuškanac obilježavati 105. obljetnica 'Bloomsdaya' Jamesa Joycea, i to 'analogno-proširenom-permanentnom' projekcijom. Ovime se obilježava stota obljetnica osnivanja prvog dublinskog kinematografa, o čemu više možete saznati ovdje. Kao i svih dosadašnjih sedam godina, hrvatski umjetnik Ivan Ladislav Galeta autor je hommagea Joyceu i njegovu 'Uliksu', a 'Analogno-prošireno-permanentnu' projekciju realizirat će Duško Stupar i Tomislav Jadriško. Cjelodnevni ulaz je slobodan!

Međunarodni festival kratkog filma Tabor film festival svoje sedmo izdanje održat će u Zaboku i okolici od 01. do 05.07.2009. Zbog opsežnih radova i rekonstrukcije krovišta, ove godine se TFF ne održava na službenoj lokaciji u Velikom Taboru, ali će gostovati sa europskim programom u dvorcu u Svetom Križu Začretju. Uz redovni i popratni glazbeni i filmski program pripremljene su i razne radionice koje će se odvijati u OŠ K.Š.Gjalski u Zaboku te u muzeju Evolucije na Hušnjakovom u Krapini. Održat će se radionica kostimografije, te radionice osnove filma, a za sam kraj festivala očekuje vas svjetska premijera filma 'CSI: Croatia', nezavisnog filmskog serijala koji povezuje tim hrvatskih i američkih forenzičara u svrhu rasvjetljavanja teških zločina. Više informacija potražite na službenoj stranici Festivala.

Organizatori 7. Liburnia film festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova u Hrvatskoj da ih prijave na natječaj i sudjeluju na jedinom festivalu domaćeg dokumentarca u zemlji. Filmovi moraju biti završeni u 2008. ili 2009. godini. Trajanje i tehnika snimanja nisu zadani, a prednost imaju filmovi koji nisu ranije prikazivani na televiziji. Oglednu kopiju na DVD-u, uz ispunjenu prijavnicu, potrebno je poslati poštom, a adresu i obrazac prijavnice možete naći na web stranici ovdje. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2009. godine, a Festival će se održati od 27. do 30. kolovoza 2009. u lučici u Ičićima.

Međunarodna nagrada Japana 2009. za obrazovanje putem medija dodjeljuje se u organizaciji japanske televizije NHK. Natjecati se mogu organizacije s autorskim pravima za prijave kao što su: neovisne produkcijske kuće, obrazovne institucije, korporacije, službe za radiotelevizijsko emitiranje i sl. Prijave se prosljeđuju do 31. srpnja. Međunarodna nagrada Japana ustanovljena je 1965. kao međunarodno edukativno programsko natjecanje, a od 2008. sudjelovati mogu i TV programi, video radovi, web stranice, igrice i drugi interaktivni materijali. Prijavljuje se izravno na web stranicu na linku ovdje.

Komentari

Nema komentara.