Oni žele vaše filmove - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Oni žele vaše filmove

Oni žele vaše filmove

Imate li kod kuće nekog trasha, promo-spotova ili bilo kakvih drugih amaterskih filmova? Šaljite ih u Varaždin, Dubrovnik i Kastav!!!

z.m. 18.05.2009 0 komentara

Oni žele vaše filmove

Trash traži vaš trash! Uperite reflektore, naoštrite glogove kolce i nauljite motorne pile! Počinje četvrta borba za Zlatnu motorku! Pošaljite svoje niskobudžetne filmove do 01.07.2009. na adresu: Udruga Trash, PP 13, 42001 Varaždin. Najbolji će biti prikazani na 4. Trash Film Festivalu od 10. do 12. rujna 2009. u Varaždinu, a najbolji od najboljih osvojit će Zlatne motorke:  za najbolji akcijski film, najbolji sf, najbolji borilački i najbolji horror. Petu Zlatnu motorku dodijelit će publika. Više na www.trash.hr.

Jubilarno, peto izdanje Libertas Film Festivala održat će se od 26. do 30. lipnja u Dubrovniku. Za nagradu 'Dubravka' natjecat će se osam igranih filmova, a o najboljem će odlučivati festivalski žiri, u sastavu: Gareth Wigan (Sony Pictures International), glumica Zrinka Cvitešić i producent Čedomir Kolar. Filmovi u dokumentarnom programu posvećeni su 20. obljetnici pada Berlinskog zida, program 'Ponoćno ludilo' bavi se hororima i trilerima, a najbolje kratke filmove bira publika. Također, predviđeno je i predstavljanje mađarske kinematografije. Libertas je i ove godine raspisao natječaj za festivalski promo-spot, koji je otvoren do 30. svibnja, a više o tome saznajte ovdje.

Vaše filmove traži i Kastav film festival koji će se održati 19. i 20. lipnja. Festival je namijenjen i otvoren svim veselim ljudima koji stvaraju filmove amaterski, profesionalno, mobitelom, fotoaparatom, videokamerom ili koristeći računalne programe. Festival nema selekcije ni cenzure, pod uvjetom da se poštuju ljudska prava i ne promiče rasna, rodna i nacionalna netrpeljivost. Prijavnica za sudjelovanje je ovdje,  kao i više informacija o mogućnosti sudjelovanja. Prijave se primaju do 9. lipnja.

'Metastaze' Branka Schmidta pozvane su u službenu konkurenciju 31. moskovskog filmskog festivala, koji će se održati od 19. do 28. lipnja. Prikazat će se u sklopu programa 'Perspektive'. Film je u redovitoj kino distribuciji od 2. travnja. U prvom vikendu prikazivanja u Hrvatskoj pogledalo ga je šest tisuća gledatelja, što je zabilježeno kao najbolje otvaranje nekog hrvatskog filma u posljednjih godinu dana.

Komentari

Nema komentara.