Svehrvatske filmske vijesti - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Svehrvatske filmske vijesti

Svehrvatske filmske vijesti

Splitska Zlatna vrata otvaraju vrata, Pula gradi filmsku tvornicu, Sisak ima eko-festival, Zagreb radionicu, a Hrvatska traži vaš video.

s.p. 07.05.2009 0 komentara

Svehrvatske filmske vijesti

Svečano se otvara obnovljena dvorana splitske Kinoteke Zlatna vrata /naslovna/. Sinoć je održana testna projekcija prvog filma snimljenog u Splitu i Hrvatskoj, 'Financije velikog vojvode' Friedricha W. Murnaua iz 1923. godine. Danas, 8. svibnja u 12h je svečano otvaranje uz projekciju dokumentarnog filma Mie Prkić, a tijekom svibnja najavljene su projekcije brojnih glazbenih filmova, o čemu više možete čitati ovdje
 
U pulskom kinu Valli će se 7., 14. i 24. svibnja održati projekcija filmova Pulske filmske tvornice. Riječ je o jednomjesečnoj radionici koja je 4 godine djelovala u sklopu Festivala igranog filma u Puli, a od ožujka 2009. godine djeluje kao udruga kojoj je cilj razvoj, unapređenje i promicanje filmskog i videostvaralaštva. Popis filmova koji će se moći vidjeti možete pročitati na linku ovdje.

 SEFF - Sisak Eco Film Festival

U Sisku se 9. i 10. svibnja održava prvi hrvatski festival filma o zaštiti okoliša, SEFF - Sisak Eco Film Festival. U dva dana trajanja Festivala bit će prikazano ukupno dvadeset i pet filmova iz raznih zemalja svijeta, a održat će se i premijera UNDP-ovog edukativnog filma 'Misli na sutra'. Najbolji film Festivala biraju gledatelji, a više informacija o Festivalu potražite na službenoj stranici ovdje

Već smo vam najavili WhyCroatia, natječaj za video uratke koji promoviraju hrvatski turizam. Nova vijest je da će se najbolji video radovi nagraditi, Hrvatska turistička zajednica poklanja 5 ljetovanja u Hrvatskoj za dvije osobe, a ostali sponzori nude netbookove, Blackberryje, bežične telefone, Internet pakete...Fond nagrada će se širiti, a više informacija pogledajte ovdje.

Još nije prekasno da se u Kino klubu Zagreb (Trg žrtava fašizma 14) uključite u drugu ovogodišnju Radionicu scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže. Radionioca se sastoji od tri osnovna djela, režiju i scenarij predaje naš proslavljeni dokumentarist Goran Dević, kameru i rasvjetu predaje filmski i TV snimatelj Almir Fakić, a montažu Staša Čelan. Na samom kraju radionice polaznike čeka komisijski ispit, te po položenom ispitu postaju članovi 81 godišnjeg Kino kluba Zagreb. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na radionicu na broj telefona:095/838-95-46.

Komentari

Nema komentara.