Domaće festivalske frke - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Domaće festivalske frke

Domaće festivalske frke

Mediteranske igre igraju u Rijeci i Zagrebu, u Puli je Art&Music festival, u Karlovcu Filmska revija mladeži, a počinje i prava studentska FRKA.

s.p. 03.04.2009 0 komentara

Domaće festivalske frke

Domaći fimofili koji žele pratiti zanimljiva filmska zbivanja u Hrvatskoj stvarno su u frci - imaju pune ruku posla. Posebno bi trebalo pratiti 4. Mediteranske igre koje će se od 4. do 9. travnja održavati u riječkom Art-kina Croatia, a od 6. travnja u zagrebačkom Tuškancu. Na programu je 10 filmova iz Tunisa, Francuske, Italije, Palestine, Cipra, Španjolske, Turske i Alžira. Selektor programa je filmski kritičar Dragan Rubeša čija je ideja vodilja u selekciji bila: 'kako prolaze oni koji granice prelaze ilegalno?'. Raspored projekcija i sadržaj filmova možete saznati na internetskoj stranici Festivala ili na našem rasporedu kino programa.
 
Festival nove muzike u regiji, Art&Music, najavio je svoje trinaesto izdanje /naslovna/. Festival započinje 06. travnja 2009. u 20.30 sati u pulskom Kinu Valli  otvaranjem strip izložbe Matt Hollingswortha. Nakon toga na istom mjestu u 21 sat započine revija glazbenih dokumentaraca pod nazivom 'Rockumentary Groove', tijekom koje će biti prikazano 10 filmova. Revija započinje projekcijom filma 'Loud Quiet Loud' (Steven Cantor) koji govori o povratničkoj turneji grupe Pixies, a zatim slijede ostali filmovi o kojima više možete pročitati ovdje. Viže o glazbenom dijelu programa na Muzika.hr.

Revija amaterskih filmova predstavila je jednu drugu reviju, onu koju se bavi omladinskim filmom. Organizatorice bivše Revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva mladeži objavile su promjenu naziva u Filmska revija mladeži. Time će se omogućiti prepoznatljivost i posebnost Revije, a još bitnije je da će se ove godine u sklopu Revije opet organizirati 2. Four River Film Festival, međunarodni festival srednjoškolskog filma. Nakon razgovora s organizatorima, u kinu Grič prikazana su i najbolja filmska ostvaranja sa 13. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva mladeži i 1. Four River Film Festivala.

A za kraj imamo pravu filmsku frku - Filmsku reviju kazališne akademije(FRKA)! Ovogodišnja FRKA je osma po redu festivalska revija studentskih filmova nastalih u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. FRKA će se održavati kroz tri dana u prostorima Akademije u razdoblju od 3. do 5. travnja 2009. Organizatori FRKE su studenti prve godine produkcije na ADU u suradnji s ostalim odsjecima, a u Velikoj dvorani ADU bit će prikazano 86 studentskih filmova. Gost ovogodišnje FRKE je Akademija scenskih umjetnosti iz Sarajeva, koja će se ovom prilikom predstaviti hrvatskoj javnosti odabranim filmovima svojih studenata. Ako trebate više informacija, nema frke - slobodno ih možete pogledati na stranicama FRKA-e.

Komentari

Nema komentara.