RAF zove, F.I.L.M. nagrađuje - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      RAF zove, F.I.L.M. nagrađuje

RAF zove, F.I.L.M. nagrađuje

RAF traži amaterske filmove i suradnike, A.A. Ostojić dobio nagradu, sve o filmu zna Nikica Gilić, a Irena Škorić putuje u Grčku.

s.p. 05.02.2009 0 komentara

RAF zove, F.I.L.M. nagrađuje

Raspisan je natječaj za ovogodišnju, osmu Reviju amaterskog filma (RAF) koja će se održati od 29. ožujka do 4. travnja u Zagrebu. U obzir dolaze filmovi svih žanrova a svi će se pristigli filmovi prikazati na Reviji. Jedini uvjeti su da su filmovi u okviru zadanih propozicija i da stignu na vrijeme, dakle do 20. veljače 2009. Detalje oko prijave, adresu za slanje materijala i prijavnicu možete naći na službenoj stranici RAF-a. RAF je otvorio i natječaj za one koji žele sudjelovati u organizaciji Revije (odnosi s javnošću, promocija, marketing i dr.), taj natječaj otvoren je do 7. veljače, a detalji se mogu doznati na e-mail adresi: raf@revijaamaterskogfilma.hr.  

Petu godinu za redom web stranica F.I.L.M. i Udruga Artikul dodjelili su nagradu domaćem dugometražnom igranom filmu koji je po njihovu mišljenju bio najbolji u protekloj godini. Ove godine je nagrađen film redatelja Arsena Antona Ostojića 'Ničiji sin'. Svake godine se nagrada dodjeljuje u drugom ambijentu, pa je tako ovogodišnja nagrada uručena u prostoru Cafe Gymnasium u Muzeju Mimara, u nedjelju, 1. veljače.

Danas u 20 sati u prostorima DAZ-a možete čuti predavanje Nikice Gilića 'Stvarno' i 'novo' u filmskoj teoriji i 'kritici'. Dr.sc. Nikica Gilić jedan je od vodećih teoretičara i kritičara u nas, profesor i predavač te autor nekoliko knjiga o filmu i filmskoj umjetnosti. U svom predavanju pojašnjava što je to 'stvarno' i 'novo' u filmskoj teoriji i praksi, osvrće se na povijest filmske teorije i kritike kao i na nove trendove. Riječ je o prvom od predavanja iz ciklusa Sve o filmu kojeg organizira Društvo za istraživanje popularne kulture, a voditelj i urednik tribine je mr.sc. Branko Kostelnik.

Kratkometražni igrani film 'Rastanak' redateljice i scenaristice Irene Škorić uvršten je u službeni program International Short Film Festival Psarokokalo koji se održava od 1. do 8. veljače 2009. u Ateni u Grčkoj. Ovo je 3. izdanje međunarodno priznatog festivala koji će ove godine biti posvećen francuskom redatelju Francois Ozonu. 'Rastanak' je izabran u službeni međunarodni program kratkog igranog filma, te je jedini predstavnik Hrvatske.

Komentari

Nema komentara.