Zagrebačke priče privukle mnoge - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Zagrebačke priče privukle mnoge

Zagrebačke priče privukle mnoge

Na natječaj za kratke filmove o zagrebačkom kvartovima pristigla su 103 scenarija. Među njima i oni Petra Krelje, Igora Mirkovića, Marija Kovača...

s.p. 31.05.2007 3 komentara

Zagrebačke priče privukle mnoge

Na javni natječaj za produkciju igranih kratkiša za omnibus 'Zagrebačke priče' dospjela su čak 103 scenarija na temu 'Zagrebački kvartovi'. Riječ je o projektu Propeler filma, koji planira napraviti cjelovečernji igrani omnibus koji će se sastojati od 7 do 8 igranih kratkiša različitih autora, dužine od 8 do 12 minuta. 

Među ostalima, svoje scenarije su prijavili i Petar Krelja, Radislav Jovanov Gonzo, Zvonimir Jurić, Igor Mirković, Zdravko Mustać, Matija Kluković, Ivan Goran Vitez, Vedran Šamanović, Josip Visković i Mario Kovač. Osim navedenih, svoje scenarije su napisali i brojni amateri bez ikakvog filmskog iskustva. 

Članovi žirija koji će odabrati 7 do 8 scenarija za produkciju su Boris T. Matić, Nenad Polimac i Vladimir Stojsavljević, a odluke se očekuju do sredine lipnja ove godine. Za produkciju filmova prema odabranim scenarijima predviđeno je 100.000,00 kuna po filmu, a ukoliko scenarist čija je priča odabrana nema produkcijsku kuću ni filmskog iskustva, Propeler film osigurat će kompletan produkcijski servis. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport podržao je projekt i najavio izdvajanje dodatnih sredstava za sufinanciranje cjelovečernjih igranih filmova koji se snimaju u Zagrebu, a to je i bila ideja pri pokretanju 'Zagrebačkih priča'.

Premijera omnibusa očekuje se povodom proslave Dana grada Zagreba 2008., ili u sklopu 6. Zagreb Film Festivala. Popisi prijavljenih scenarija, kao i sve informacije o projektu, nalaze se na adresi www.zagrebacke-price.org.

 

 

Komentari
A: rezi 02.06.2007 Pogledaj profil

ljudi, sve je namjesteno. Matic ce dic velku lovu od Ministarstva, Grada i Turisticke zajednice. Al ste tolko naivni?! A njegovi prijatelji, tzv. redatelji ce isto spemit masnu lovu u džep.

A: pogodak 01.06.2007 Pogledaj profil

Uzas, sve stari i sredovjecni prdonje.i mladi 'vezaši'. I jos sve muski...A dotepenci poput Šamanovica, Krelje, Mustaca, Jurica ne bi smjeli ni priblizit se natjecaju. Kaj oni znaju o mom Zagrebu?

A: DragonRage 31.05.2007 Pogledaj profil

O čovječe...106 scenarija i "face" poput Krelje, Mirkovića i Gonze u konkurenciji...ma nemam šanse :(((