Complex - lez:be u web sapunici - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Complex - lez:be u web sapunici

Complex - lez:be u web sapunici

Imate solidnu internet vezu, gleda vam se nešto malo ženskijeg i erotičnijeg predznaka, imate 8 dolara za užitak od 90 dana -kliknite...

m.n. 24.10.2006 0 komentara

Complex - lez:be u web sapunici

Seksi lezbijska serija sreće sapunicu – to je otprilike prva rečenica svih prikaza koji se bave 'The Complexom', serijalom webizoda koje se mogu gledati na thecomplex.tv, za nepunih 8 dolara pretplate za 3 mjeseca. Internet je, daklem, place to be, što nije potrebno dodatno obrazlagati.

Radnja prati pet ekscentričnih singlica koje žive u holivudskom stambenom kompleksu. Izbjegavajući nepotrebnu patetiku i kliše zapletaje vezane uz uparivanje, ova se web sapunica bavi lezbijkama na način na koji još nisu prikazane u mainstreamovskim filmskim vodama, navodi Ifilm.

Pet pomalo sramežljivih, sjebanih, ali prpošnih junakinja predstavlja suvremene arhetipove: Yoga djevojka, Djevojka iz susjedstva, Kaubojka, Seksi zavodnica i Mučena femme. Iako svaka od njih živi u samačkom stanu, dijele barem jedan nosivi zid ili pak strop, pa je bliskost naprosto stvar koju ne mogu birati.

Complex, u famoznom lezbo baru

Prva besplatna epizoda upućuje na dosta realističnu, ali ušminkanu kameru (pogledajte ovdje), brze rezove i dinamične izmjene scena. U biti, svaka je webizoda mali short sniman poput nekog realitya. Taj dojam nije slučajan jer su sapunicu pred tri godine kreirale snimateljica Jennifer Lane, redateljica Katherine Brooks te producentica Kelly Roy. Susjede (njih tri zaista žive u spomenutom stambenom kompleksu u zapadnom Hollywoodu), suradnice i prijateljice su na temelju svojih života skovale plan za serijal u kojem su željele prikazati 'stvaran život'.

Brooksova je režirala brojne tv serije te se posebno istaknula u reality showovima tipa 'The Osbournes' te 'Newlyweds: Nick and Jessica', shortom 'Dear Emily' te raznim projektima za MTV. Nije nepoznata niti domaćoj queer publici: redateljica je lezbo s/m drame 'Surrender' koja se u Tuškancu prikazivala prošle godine. Intrigantna je redateljica pod svojim pseudonimom Kate Hill bila jedna od glavnih s/m akterica...

Kada su u prvih tjedan dana streaminga na webu sakupile 30.000 hitova, Lane je izjavila: 'Ljudi većinom žele gledati same sebe i likove koji ih predstavljaju. Lezbijska je populacija još nepokrivena i upravo to želimo promijeniti'. Namjere su, čini se, pale na plodno tlo jer je serija pobrala odlične kritike na lgbt portalima, a čini se da bi se mogla svidjeti i onima koji su pratili 'The L World', ali i 'Seks i grad'.

Komentari

Nema komentara.