Završena Osma škola medijske kulture - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Završena Osma škola medijske kulture

Završena Osma škola medijske kulture

Osma škola medijske kulture završena je prezentacijom svih seminara i projekcijom videoradova snimljenih na videoradionicama, te podjelom diploma.

filmski.net 28.08.2006 0 komentara

Završena Osma škola medijske kulture

Osma škola medijske kulture, održana u Varaždinskim Toplicama od 19. do 29. kolovoza 2006. godine, završena je prezentacijom svih seminara i projekcijom videoradova snimljenih na videoradionicama, te podjelom diploma. O radu Osme škole medijske kulture govorila je voditeljica Škole Vera Robić-Škarica, a u ime polaznika Prvog stupnja seminara medijske kulture o načinu rada i stečenim znanjima Nataša Sedlar, te u ime polaznika Drugog stupnja Branka Lukić.

Prikazani su film 'Sikud otprto' nastao u Radionici za dokumentarni film (voditelj Damir Čučić), 'Hvala što ne pušite' Radionice za igrani film, (voditeljica Snježana Tribuson), niz priloga u sklopu TV-reportaže nastalih u istoimenoj radionici (voditelj Dražen Ilinčić), animirani Ol ekskluzif ('All Exclusive') sačinjen u Radionici za animirani film pod vodstvom Ede Lukmana, kao i rad naslovljen 'Let's move', vježba nastala u Radionici za kameru i snimanje pod vodstvom Borisa Poljaka. Prikazan je izbor iz tri vježbe Radionice za montažu koju je vodila Ivana Fumić, a predstavljena su i četiri scenarija nastala u Radionici za scenarij (voditelj Goran Tribuson), naslovljena 'U dubini', 'Mišel', 'Cijena pranja' i 'Ko koga šljivi'.

U novoj Radionici za tonsku obradu sačinjene su četiri vježbe u grupi za radiofoniju (voditeljica Vedrana Vrhovnik), naslovljene 'Osmijeh nepopravljivog optimiste', 'Tiše malo Toni', 'Glasnik' te 'Lijepo je umrijeti u svom vlastitom grobu', a u grupi za postprodukciju tona nastali su radovi 'Praznični dan' odnosno 'Kiša'.

O viđenim je filmovima i drugim ostvarenjima polaznika Osme škole medijske kulture govorio dr.sc. Hrvoje Turković, predsjednik Hrvatskog filmskog saveza i član Savjeta škole, a Osmu školu je zatvorio predsjednik Savjeta škole prof.dr. Ante Peterlić, zahvalivši svim polaznicima, voditeljima i organizatorima te najavivši održavanje Devete škole medijske kulture u kolovozu iduće godine.

hfs.hr

Komentari

Nema komentara.