Motovun Film Festival je i online! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Motovun Film Festival je i online!

Motovun Film Festival je i online!

Malo biste virnuli, a niste baš za kampiranje pred vratima grada? I za to ima lijeka – online šortovi za sve željne festivalske atmosfere!

m.b. 24.07.2006 0 komentara

Motovun Film Festival je i online!

Ako ste ove godine odlučili jesti tartufe i piti malvaziju u mraku svoje (ne)klimatizirane sobe ili pak odmarati živce na pustom otoku, nema razloga da ne propustite barem dašak Motovun Film Festivala. Ako ste uz to nabrijani na kratki film, jer vam dugometražni npr. oduzima previše vremena u vašoj a) zauzetosti, b) lijenosti, c) nezainteresiranosti – predlažemo prištekavanje na domaći motovunski sajt i prelistavanje bogatog online kataloga preodličnih kratkiša s ovogodišnjeg menija. Sve to, naravno, uz pretpostavku da je vaš pusti otok ipak opremljen strujom i telefonom.

Program kratkiša čini 25 filmova u trajanju do čarobnih 15 minuta - nakon kojih se loše već dobrano osjeća kao loše, a dobro je taman toliko dobro da se čeka što će redatelj sljedeće napraviti. Na prvi smo pogled uočili dva domaća filma u konkurenciji – rada sada već slavne Tanje Golić 'Nije da znam nego je tako' i film Luke Rukavine 'U tišini'. Uz domaće snage u online konkurenciji susjedske nam odnose održavaju Alen Drljević filmom 'Prva plaća' o 'ruskom ruletu na bosanski način' te Slovenac Marko Cafnik romantičnom boksačkom pričom 'Boli?'.

Uz filmove iz regije dobrosusjedske smo odnose odlučili održavati i s produktivnim Španjolcima, čijih se čak 9 filmova skrina u pikseliziranim varijantama. Najzanimljiviji među njima film je Nacha Vigalonda, prošlogodišnjeg oskar nominija ('7:35 In the Morning') koji se ovaj put pojavio s filmom kronenbergovska naslova - 'Sudar'. Od zanimljivosti na razini sinopsisa izdvajamo turski film 'I.T.P.' Cagrija Urala (s crticom ispod C) koji tematizira novi svjetski poredak u kojem vladaju sreća i blagostanje. U kategoriji najboljeg naslova glavnu smo nagradu na neviđeno dodijelili njemačkom radu 'Neonski narančasta krava' u kojem se autorski dvojac posvetio istraživanju noćnoga Berlina (za sve one koji znaju kako on može biti uzbudljiv), a nagradu za popularnost osvojio je mađarski film Bálinta Kenyeresa 'Prije zore', 2005. Sarajevo film fest winner u kratkoj kategoriji.

No da ne nabrajamo i pravimo se pametni, možete zaključiti da je program prava bombona namijenjena za sve koji obožavaju klikanje i gledanje u ekrane. Zato kokice u ruke i spojite se na Motovun, pa makar i virtualno.

naslovna 'Udenfor verden', Ole Bendtzen

Komentari

Nema komentara.