Nacho Vigalondo ima novi film! - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Nacho Vigalondo ima novi film!

Nacho Vigalondo ima novi film!

Čovjek koji je talačku krizu pretvorio u simpatični mjuzikl, osvojio s njime i nagradu na MFF-u, protagoniste svog novog filma odveo je u lunapark.

m.b. 08.09.2005 0 komentara

Nacho Vigalondo ima novi film!

Ako ste se kojim slučajem kao i mi oduševili Nachovim motovunsko-pobjedničkim šortom, '7:35 In the Morning', tada dijelite naše veselje činjenicom da produktivni Baskijac ima novi kratki film pod imenom 'Choque' o kojem se već šuška po mreži.

Budući da ga je utrci za kratkoga Oskara pobijedila anglosaksonskoprotestantska Andrea Arnold s filmom 'Wasp', svoju je zadovoljštinu dobio na istarsko-zagrebačkoj filmskoj fešti kada je zasluženo osvojio Propeler za svoj maštoviti rad.

Priča koja se događa u 7 i 35 ujutro simpatični je crno-bijeli igrani kratkiš, mješanac između mjuzikla, talačke krize i komedije apsurda u kojem sumanuti čovjek (redatelj glavom&glasovnim mogućnostima) poprilično neobično pokušava pridobiti pozornost djevojke koja svako jutro doručkuje u istom kafiću. Ako ga još niste imali prilike vidjeti, učinite to obavezno ovdje.

Nacho u glavnoj ulozi svog nagrađivanog kratkog mjuzikla '7:35 de la mañana'

No, kao što smo najavili, Nacho je u međuvremenu snimio i novi kratki film 'Choque' koji se, barem u ovoj fazi, čini kao romantična komedija smještena u lunapark koja uključuje autiće na struju i još kojekakve lunaparske dogodovštine.

Inače, raspjevanom je Baskijcu tek 28 godina, a do sada je osvojio oko 20-ak glumačkih, redateljskih i scenarističkih nagrada. Njegova je filmografija veoma bogata, što možete nekako pročeprkati i na njegovu sajtu ako ste ljubitelj sapunica i španjolski jezik govorite bolje od engleskog, a ovom prilikom izdvajamo 'Snuff Movie' i film neizgovorljiva i tajnovita naslova 'Tomar algo por ahi y eso'.

Napisao je i dva scenarija za dugometražne filmove koje će uskoro početi snimati relativno nepoznati Cesar Velasco Broca, a dok ih ne vidimo na nekom od festivala u susjedstvu, malo se zasladite Nachovim najnovijim filmom 'Choque' čiji se trailer već vrti na službenom mu sajtu.

Komentari

Nema komentara.