Zagrijavanje za 25 FPS!! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Zagrijavanje za 25 FPS!!

Zagrijavanje za 25 FPS!!

Nakon odličnog prvog izdanja, festival 25 FPS ove jeseni donosi nove eksperimentalne gušte. Evo što organizatori najavljuju...

p.h. 12.07.2006 0 komentara

Zagrijavanje za 25 FPS!!

Drugi po redu Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS održat će se od 20. do 24. rujna 2006. godine u Studentskom centru u Zagrebu. I ove godine 25 FPS donosi programski vrlo jaku natjecateljsku selekciju probranu od 1200 prijavljenih radova, a kojom će žirirati međunarodno poznati autori Peter Tscherkassky i Takahiko Iimura, te producentica Claire Cook

U glavnom programu ove godine naći će se i radovi Chrisa Cunninghama i Mika Taanile, najnoviji uradak Matthiasa Müllera i Christopha Girardeta 'Kristall', koji je na minulom Cannesu osvojio Grand Prix Canal+, zatim 'Film Noir' Osberta Parkera koji je također prikazan na Cannesu u glavnom natjecateljskom programu kratkog filma i 'Looking for Alfred' Johana Grimonpreza, autora čiji je rad iz 1997. 'Dial H-I-S-T-O-R-Y' izdan na DVD-u s predgovorom Slavoja Žižeka i Dona Delilloa.

Popratni program donosi retrospektivu hrvatskog videa 80-ih godina i radove francuske avangarde iz 20-ih godina 20. stoljeća, predstavljanje Animate, najjače britanske kuće eksperimentalne animacije, poseban program radova posvećen Nikoli Tesli, te program glazbenih videospotova po izboru Calmina Borela, jednog od programskih direktora festivala kratkog filma u Clermont-Ferrandu.

I ovogodišnji festival 25 FPS slijedi običaj 'legitimiranja' članova žirija programima koje su sami pripremili. Tako će Peter Tscherkassky (jedan od tri nagrađena autora na lanjskom festivalskom izdanju) i Takahiko Iimura predstaviti svoj dugogodišnji i uspješni rad u eksperimentalnofilmskom stvaralaštvu. Claire Cook, glavna producentica u britanskom Onedotzerou predstavit će istoimeni festival koji je ove godine proslavio 10. godišnjicu.

U planu su i popratna događanja koja će se odvijati u večernjim satima, a organizatori najavljuju se i pokoje iznenađenje za sve gledatelje festivala. Sretna je vijest da je upad na sve projekcije i popratna događanja u narednom izdanju 25 FPS-a iznosi 0 kuna, dakle ništa!

Glavni natjecateljski program bit će u cijelosti objavljen na službenim stranicama festivala 15. srpnja 2006.

Komentari

Nema komentara.