Sterndance Film Festival - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Sterndance Film Festival

Sterndance Film Festival

Medijska Hobotnica Howard Stern vidio kako se posljednjih godina Sundance potkiva, pa odlučio i on malo za sebe ušićarit.

p.h. 24.02.2006 0 komentara

Sterndance Film Festival

Samoproglašeni medijski magnat i šoker koji pod svojom kapom već ima radio, književno izdavaštvo i kabelsku TV, Howard Stern, nastavlja se širiti, i to u filmskom smjeru. Samoprozvani Kralj Svih Medija je ovih dana američkom puku objavio da pokreće svoj festival znakovita imena – Howard Stern Film Festival, ili kako su ga u medijima već krstili - Sterndance.
 
Stern će zaprimati igrane i animirane filmove u trajanju do 5 minuta do 11. travnja ove godine. Najbolji film će se honorirati buntićem od 15 000 $, a mogul, koji je ujedno i šef žirija, će tri najbolja emitirati na svojoj Howard TV On Demand i na samom festivalu 27. travnja u New Yorku.

Stern ovaj potez, kao i sve svoje dosadašnje, vidi kao demokratizaciju medijske slike u Americi, pa najavljuje masne uratke s isječcima koji uključuju akcije Penthouseove omiljene životinjice Valentine Vaughn i porno dive Jenne Jameson, kao i politički ultranekorektne uratke tipa 'Gary the Retard Goes Christmas Shopping'.

Zlobnici već vide u Sterneovom festivalu zgodnu priliku da Paris Hilton postane punopravni filmski subjekt, ali svi se slažu u jednom, a to je da Sterndance ne može ugroziti stabilni status Sundancea, najjačeg indie festivala. Ma, da?

I Sundance započinje ovih dana s novim ciklusom na svojoj Sundance TV. Radi se o ciklusu 'Asia Extreme' u sklopu kojeg će se u kasnonoćnim nedjeljnim terminima emitirati  filmići poput 'Sympathy for Mr. Vengeance' i 'Old Boy' Južnokorejanca Park Chan Wooka, Kim Ki Dukovog 'Samaritan Girl', Kim Ji Wongovog 'A Tale of Two Sisters', Lee Jong Hyukovog 'H' i mnogih drugih. S emitiranjem bogate kolekcije iz Japana, Južne Koreje, Tajvana i Hong Konga počinje se 02. travnja.

Komentari

Nema komentara.