Down-loweri, novi naziv za staru queer vrstu - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Down-loweri, novi naziv za staru queer vrstu

Down-loweri, novi naziv za staru queer vrstu

'DL kronike' naziv je shorta koji, uz zanimljivu gej tematiku, ima i promociju veličine kakvog malog featurea – vlastiti sajt te trailer na slobodi...

m.b. 29.12.2005 0 komentara

Down-loweri, novi naziv za staru queer vrstu

Pitate li se kao i mi što označava DL iz naslova možda vam pomogne rječca 'Down-Low' koja u suvremenijem američkom slengu označava afroameričku gej osobu koja živi kao heteroseksualac – hoda sa ženama, ima djecu, ženi se, ide na obiteljske piknike i ostalo – dok u slobodno vrijeme prakticira svoju pravu seksualnu orijentaciju.

Short koji u svom naslovu ima kraticu DL tematizira takav društveni poremećaj (ne homoseksualizam, nego njegovo prikrivanje) koji muči glavnog protagonista priče. Polusatni short inače je zamišljen kao prvi u nizu od nekoliko priča, a u centru je pozornosti uspješan trgovac nekretninama Wes Thomas čiju storiju dobivamo iz pera mladog ambicioznog novinara/pripovjedača Chadwicka Williamsa koji piše knjigu naslova 'Men Who Sleep With Men'.

Wes uživa u svojem super životu kojeg dijeli sa svojom ženom Sarom, ali tek dolaskom njezina mlađeg brata Trentona uviđa da nešto ipak nije u redu te se tada otvara cijeli niz peripetija koje uključuju i čudnovate izlaske iz ormara (naravno, ne doslovno).

Redatelji, producenti i scenaristi 'DL kronika' su Quincy LeNear i Deondray Gossett koji su osmislili niz epizoda koje planiraju izdati na DVD-u ili ponuditi kakvoj gej kabelskoj televiziji, a za pilot su potrošili tek nešto manje od 2 tisućice dolara. Sve je krenulo od ideje potaknute činjenicom da se na televiziji i u filmovima još uvijek ne može vidjeti problematiku gej populacije, osim u seriji 'Queer As Folk' u kojoj, kako primjećuju tvorci DL-a, cjelokupnu glumačku postavu čine bijelci (u 'Kronikama' glumački je postav u potpunosti multikulturalan).

Ideji je također prethodila emisija olmajti Oprah koja je obradila DL poremećaj, odnosno problem Afroamerikanaca koji se prave normalnima kako im se ne bi prišio još jedan manjinski prefiks, i to onaj koji kaže da su upravo oni odgovorni za sidu.

Namjera je filma, naravno, promijeniti svijest ljudi koji i danas misle da su crnci odgovorni za sve nevolje svijeta, ali i promijeniti mišljenje onih koji misle da skrivanje vlastita identiteta može na kraju završiti dobro i bez posljedica.

Bez obzira na orijentaciju preporučujemo trailer na homepageu, a ako vam se ćaska – čekirajate forum te ostale foldere na sajtu.

Komentari

Nema komentara.