Počinje filmska škola! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Počinje filmska škola!

Počinje filmska škola!

11.10.'04. 19.00. Ponedjeljak. Zagreb. Projekcijska dvorana Kinokluba Zagreb. Uvodno predavanje za radionice scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže.

filmski.net 07.10.2004 0 komentara

Počinje filmska škola!

Bilo da se želite filmom ili nekim njegovim segmentom baviti profesionalno ili jednostavno želite malo bolje razumjeti što to gledate kad gledate film i kako to funkcioniraju svi ti procesi, prilika vam se pruža već sljedeći tjedan kada se u zagrebačkom Kinoklubu, na adresi Trg žrtava fašizma 14, počinju ordžavati radionice scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže. U ponedjeljak u 19.00 je uvodno predavanje na kojem možete steći malo bolji uvid o čemu se tu radi i odlučiti da li vam to treba. I prijaviti se u školicu, naravno. Mi ćemo vas upoznati s 'profesorima'.

Radionicu čine tri skupine predavanja i troje je predavača. Redatelj Ognjen Sviličić ('Da mi je biti morski pas' i 'Oprosti za kung fu') zadužen je za nauk o scenariju i režiji, snimatelj Vedran Šamanović (dirigira fotografijom na svim Sviličićčevim filmovima) upoznavati će vas s kamerom i rasvjetom, a montažer Staša Čelan ('Život na svježem zraku', 'Ante se vraća kući'...) će vas uvesti u tajne filmske montaže.

Dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom u večernjim satima, pa tako do 02.12.  Do tada bi polaznici trebali usvojiti dovoljno znanja i vještine da po svom scenariju snime kratku igranu, filmsku vježbu koja će se potom prezentirati publici. Dakle, nešto kao mali debut. Cijena radionice je 800.00kn, uplata je moguća u dvije rate. Za sve informacije nazovite 01/4612-542 i 098/673-172.

Više o samom ritmu i načinu rada pročitajte u našem najavnom tekstu za njihovu ljetnu radionicu.

službeni site 

Komentari

Nema komentara.