Visura Aperta Momiano 04 - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Visura Aperta Momiano 04

Visura Aperta Momiano 04

Visura aperta održati će se u razdoblju od 02. do 06. kolovoza u Momjanu. Ako tumarate od jednog do drugog kulturnog događaja po Istri, evo vam još jedan.

31.07.2004 0 komentara

Visura Aperta Momiano 04

Visura Aperta Momiano 04 je festival vizualnih i audio medija (slike, fotograma, videa i zvuka). Radi se o multimedijalnom projektu u internacionalnom okviru koji uključuje festivalsko prikazivanje video radova, dija-projekcija, zvučnih instalacija, izložbe fotografija i slika suvremenih umjetnika iz Hrvatske, Slovenije i Italije te gostiju iz drugih zemalja.

Sudionici festivala su mlade hrvatske snage pojačane s nekoliko stranih gostiju. Autori:  Maja Rožman, Ana Hušman, Ana Šerić, Rok Bogataj, Nicole Hewitt, Naoco Takahashi, Fabrizio Manco i Hrvoje Mitrov izložit će svoje radove u pet dana festivala čiji raspored možete pogledati na culturenetovom stranicama, a ako ste u blizini i sami ih pregledati.

Sandra Sterle 'La Casa'

U sklopu festivala aktivna će biti i radionica koja istražuje prostor komunikacije kroz kulturološke probleme, problem izolacije, marginalizacije i položaja umjetnika u društvu, femističke teme. Zamisao je paralelno s različitostima i suživotom na kulturno-socijalnom planu prikazati otvorenost granica vizualnih i audio medija kroz njihovo prožimanje (spoj dija-projekcije i slikarskog rada, te različitih materijala, ozvučavanje slika, komunikaciju radova s prirodnim ambijentom i arhitekturom.

Zadnjeg dana festivala, u petak 06. kolovoza, održati će se izložba i video projekcije radova nastalih u momjanskoj radionici i dodijeliti će se nagrada za najbolji rad koji će izabrati dvočlani žiri - Leila Topić i Evelina Turković.

Naslovna fotografija - Nicole Hewitt 'Pigs etc', rad nastao u radu s djecom na eksperimentalnoj predstavi 'Školski autobus' autora Damira Bartola Indoša.

Komentari

Nema komentara.