Prijavite svoje kratke radove! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Prijavite svoje kratke radove!

Prijavite svoje kratke radove!

Ovo ljeto osim Motovuna, Sarajeva i Pule, niču i razni događaji koji se bave kratkom formom. Skrećemo vam pažnju na festivale u  Momjanu i Mostaru. Vrijeme je za prijave.

08.06.2004 0 komentara

Academia moderna raspisala je natječaj za Festival vizualnih i audio medija (slike, fotograma, videa i zvuka) Visura Aperta Momiano 04. Prijave na natječaj se primaju do 1. srpnja 2004. na e-mail adrese: academia@academia-moderna.hr, davorka.vucic-sneperger@zg.htnet.hr, te poštom ili osobno na adresu: Academia moderna, Mohorovićičeva 16, Zagreb.

Visura Aperta je multimedijalni projekt u internacionalnom okviru koji uključuje festivalsko prikazivanje video radova, dijaprojekcija, zvučnih instalacija te izložbe fotografija i slikarskih radova mlađe generacije suvremenih umjetnika iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Festival se održava od 2. do 7. kolovoza 2004.

Uz festival djeluje i multimedijalna radionica koja istražuje prostor komunikacije kroz kulturološke probleme, problem izolacije, marginalizacije i položaja umjetnika u društvu, i femističke teme. Zamisao je paralelno s različitostima i suživotom na kulturnom  i socijalnom planu prikazati otvorenost granica vizualnih i audio medija kroz njihovo prožimanje.

Dokumentacija o prijavljenom radu treba sadržavati: ime i prezime autora, biografski i bibliografski materijal, kontakt adresu, e-mail, telefon, naziv rada, tehniku, objašnjenje što je sve potrebno za prezentaciju rada i kratak opis rada. Vizualni i audio materijali o radovima uključuju: fotografije, dijapozitive, vhs kazete, audio kazete, CD, diskete - jpeg format, skice, fotokopije, printove itd.

Izabranim radovima, odnosno njihovim autorima, organizator pokriva troškove realizacije rada, smještaj i hranu, a prijava za izradu video rada podrazumijeva rad na vlastitoj video kameri. Stručni žiri odabrat će radove i sudionike festivala, a rezultate natječaja objavit ćemo najkasnije do 10. srpnja 2004. na web stranici www.academia-moderna.hr.

Most-ar

Festival Kratkog Filma u Mostaru ima i ove godine od 16. do 19. rujna namjeru okupiti mlade filmske umjetnike s područja jugoistočne Europe, pružiti mogućnost razmjene ideja te stvoriti prostor za otvorene diskusije i promocije mladih autora.
Festival se sastoji od 3 dijela: amaterskog kratkog filma regije, selekcije studentskog filma (natjecateljski dio Festivala), te revije profesionalnog europskog kratkog filma. Poseban dio namjenjen je vezi glazbe i filma u kojem se želi glazbenike potaknuti na njihov odgovor pokretnim slikama.

Izabrana će biti 2 djela za kino-koncert i DJ/VJ party večeri. Projekcije filmova uz koncert odrzavaju se u otvorenomu atriju navečer kao dio off programa festivala. Mladi Most Film Klub iz Mostara je organizator festivala i namjera im je, putem partnerske mreže, promovirati odabrane filmove kao i glazbenike/muzičare (uz prateći katalog i publikacije) kod partnerskih organizacija, medija i na drugim festivalima.

Natječaj za filmski program traje do 19.07., a prijava treba sadržavati naslov filma, godinu proizvodnje, dužinu u minutama (koja mora biti manja od 30 minuta), naveden originalni format, jezik originala i titla, kratki sadržaj filma, imena redatelja, scenariste, kamermana, montažera, producenta, glumaca i detalje kontakt osobe (ime i prezime, datum rođenja, adresa, telefon, e-mail). Film može biti bilo kojeg žanra,  ali ne stariji od dvije godine i mora biti u mini DV, Beta ili CD formatu.

Prijavu u elektronskom obliku možete poslati na e-mail adresu: fkf@filmklubmostar.org, a ispunjenu pisanu prijavu i kopiju rada poštom na adresu: Mladi Most Film Klub, Alekse Šantića 48, 88000 Mostar, BiH. Rezultati selekcije bit će objavljeni 2.08. a kao i za Momjan, organizator  i ovdje pokriva putne troškove i troškove smještaja i ishrane pozvanih učesnika.

Sve u svemu, ne možete se žaliti da u državi i regiji nema mjesta gdje, ako ste mladi autor, ne možete plasirati svoje kratke radove! 

Komentari

Nema komentara.