Kraljevanju je kraj - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Kraljevanju je kraj

Kraljevanju je kraj

Siegfried & Roy, sve se čini, popušili su karijeru. Nakon 6 mjeseci nenastupanja, skinut je drugi najpoznatiji natpis nakon 'Welcome to Las Vegas', onaj 'Magicians of the Century'.

06.04.2004 0 komentara

Kraljevanju je kraj

Popmpozni je natpis prošlog tjedna uklonjen s ulaza u poznati Mirage hotel i casino. Što je vrlo znakovito jer još od 1989. godine, otkad je Mirage i otvoren, njegov ulaz krasi ušminkana slika dvoje kičastih zabavljača s nekim primjerkom omiljenih egzotičnih bijelih bengalskih tigrova. Niti uklanjanje znaka nije prošlo nezapaženo, skupilo se nekoliko stotina obožavatelja i prolaznika koji su tri sata promatrali skidanje panoa.

Početak kraja bio je 03. listopada prošle godine, kada je za vrijeme redovne predstave Roy Horna ozbiljno ozlijedio njihov omiljeni Montecore, prekrasni primjerak bijelog tigra. Nakon što je Montecore 'malo jače' zahvatio Royev vrat, pokušavajući insinuirati situaciju u kojoj majka tigrica nosi mladunče, nastala je prava drama u kojoj je šestogodišnji tigar vitlao zabavljačem kao lutkom i odšetao s njim iza pozornice. Roy je uz izuzetne medicinske napore održan na životu, oporavak teče sporo i ne nazire se njegov povratak na scenu.

Bez obzira na razularenog tigra i ozbiljnu ozljedu, kompa Siegfried već 6 mjececi brani omiljenog im Montecorea, a njegov najozbiljniji odgovor na pitanje što je zaista raspametilo životinju je: 'Mislim da je glavni krivac jedna gospođa iz prvog reda koja je imala čudovišno veliku frizuru.' Ah taj profinjeni tigrovski smisao za estetiku...

Siegrfried i Roy sreli su se 1959. godine na jednom brodskom putovanju. Siegfried je bio poslužitelj koji je tu i tamo izvodio trikove gostima za stolom, a Roy je bio nosač koji je putovao s čimpanzom ukradenom iz njemačkog zološkog vrta. Prvi show u Las Vegasu izveli su 1967. godine, a nakon što su se preselili u Mirage, nastupali su ritmom od 6 predstava tjedno, 45 tjedana godišnje, sve rasprodano - 1504 posjetitelja, ulaznica po 110$. Mirageu su, od otvorenja do prošle godine u listopadu, zaradili više od 1.5 bilijuna$.

Dok se Roy oporavlja, a Siegfried održava pozitivan image u javnosti, drugi ubiru pare. Dreamworks SKG, kreativci koje vode moneymakeri, židovski dvojac (a tko drugi drži Hollywood za muda) Steven Spielberg i Jeffrey Katzenberg uz pomoć Davida Geffena, napravili su, po predlošku zabaljačkog dvojca i njihovih bijelih divljih mački, animirani serijal 'Father of the Pride'.

Komentari

Nema komentara.