Ubio se Tony Scott - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Ubio se Tony Scott

Ubio se Tony Scott

Slavni redatelj akcijskih filmova skočio je s mosta i naglo okončao svoju veliku karijeru.

s.p. 20.08.2012 1 komentara

Ubio se Tony Scott

Redatelj Tony Scott (68.) počinio je ove nedjelje samoubojstvo, skočivši s mosta u Los Angelesu. Svjedoci su nazvali hitnu službu i prijavili da je netko skočio s mosta Vincent Thomas, a policija je kasnije pronašla tijelo i identificirala Scotta. Mediji su objavili da je u Scottovom uredu pronađeno i oproštajno pismo, ali još se ne zna motiv samoubojstva, iako se nagađa da je Scott imao rak mozga.


'Top Gun', trailer.

Tony Scott rođen je 1944. u Northumberlandu, u Velikoj Britaniji, a počeo je karijeru kao redatelj reklama za kompaniju svog slavnog brata Ridleyja Scotta. Njegov prvi dugometražni film bio je stilizirani horor 'Glad' s Davidom Bowiejem u glavnoj ulozi, nakon čega je slijedio veliki hit 'Top Gun'. Postao je poznat kao redatelj akcijskih trilera koje su zbog bombastičnog stila i frenetične montaže mrzili kritičari, no voljeli gledatelji.

Ostat će zapamćen kao redatelj slavnih hitova kao što su 'Dani groma', 'Policajac s Beverly Hillsa 2', 'Grimizna plima' i 'Prava romansa'. Pred kraj života planirao je snimiti nastavak filma 'Top Gun', no sve njegove projekte prekinula je iznenadna smrt.

Komentari
mr blond 06.09.2012

Neka počiva u miru.Bio je veliki filmaš i jedan od najpodcijenjenijih redatelja.Kritizirali su ga da su jedino što snima glupi i bučni blockbusteri...Istina,u njegovoj se filmografiji nalaze glupi i bučni blockbusteri no nalaze se i uspješnice poput Man On Fire i Prljavi igraju prljavo,a remek djelom TRUE ROMANCE je dokazao da je pravi umjetnik i veliki redatelj.