Ernest Borgnine (1917.-2012.) - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ernest Borgnine (1917.-2012.)

Ernest Borgnine (1917.-2012.)

Umro je legendarni glumac koji je zbog robustnog izgleda često glumio negativce, ali i čvrste momke nježnog srca.

s.p. 09.07.2012 1 komentara

Ernest Borgnine (1917.-2012.)

Slavni američki glumac Ernest Borgnine (95) preminuo je od zatajenja bubrega u bolnici u Los Angelesu. Stari glumac je i ove godine uspio dovršiti jedan film ('The Man Who Shook the Hand of Vicente Fernandez'), a u 60 godina filmske karijere snimio je brojna velika djela.


'Divlja horda', trailer.

Na filmu se prvi put pojavio 1951., a prva velika uloga bila je uloga sadističnog narednika u hitu 'Odavde do vječnosti'. Nakon ovog filma, krupni Borgnine često će dobivati uloge negativaca i razbijača, no 1955. je briljirao ulogom nježnog samca u 'Martyju' te je za taj film dobio Oscara i Zlatni globus za glavnu mušku ulogu.

Publika ga vjerojatno najviše pamti po ulogama žestokih momaka u legendarnim filmovima kao što su 'Dvanaest žigosanih' i 'Divlja horda', a često je nastupao i na televiziji, te je nominiran za nastup u 'Hitnoj službi'. Baš ovog vikenda na HTV-u smo mogli vidjeti i akcijski film 'Vikinzi' koji je pušten u čast pokojnog Tonyja Curtisa, no poklopilo se da je tom projekcijom odana počast i Ernestu Borgnineu koji je i u tom filmu pokazao da se iza pomalo zastrašujućeg izgleda krila kompleksna i zabavna osobnost.

Komentari
A: djcvrle 22.07.2012 Pogledaj profil

Velika glumačka legenda,R.I.P. Mr.Borgnine...