Habla inglés? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Habla inglés?

Habla inglés?

Seòora Isabel Coixet ponovo će se udružiti sa los hermanos Almodovar kako bi zajedničkim snagama snimili una pelicula más na lengua inglés.

29.04.2004 0 komentara

Habla inglés?

Kad se mali Španjolci slože… snimaju filmove na engleskom. Kao što i rekosmo u naslovu, gospođa Coixet surađivati će sa produkcijskom kućom braće Pedra i Agustina Almodovara na snimanju svog novog filma 'The Secret Life of Words'.

Redateljica je s Almodovarovima radila i svoju romantičnu dramu 'My Life Without Me' koja je također snimljena na engleskom jeziku. Kanađanka Sarah Polley je u tom filmu imala glavnu ulogu, a imati će ju i u 'The Secret Life of Words'. Redateljica, očito, voli raditi s provjereno kvalitenom ekipom.

Film govori o ženi koja radi na naftnoj bušotini gdje je okružena muškarcima i prisiljena prilagoditi se 'muškom svijetu'. Film bi se trebao početi snimati ove jeseni, iako se tek popunjava ostatak glumačke ekipe i dovršava scenarij. Coixetova je tek u utorak otkrila da namjerava snimiti ovaj film, a novost je objavila nakon primanja Saint Jordi nagrade za najbolji katalonski film u 2003. godini, objavio je Variety.

Drama 'My Life Without Me' o mladoj majci kojoj je preostalo tek nekoliko mjeseci života, prošle godine je nagrađena Zlatnim medvjedom u Berlinu, a redateljica je za nju dobila i nagradu Španjolske filmske akademije za najbolji scenarij.

Dok Coixetova može mirno spavati na lovorikama i bezbrižno pripremati slijedeći projekt, njen suradnik i kolega Pedro Almodovar ima problema sa svojim novim filmom. Premijerom 'La mala educacion' iliti 'Bad Education' trebao bi za manje od mjesec dana otpočeti renomirani Filmski festival u Cannesu, a film napadaju sa svih strana.

Već smo pisali o tome da se ovaj film dotiče delikatnog pitanja odgajanja (i zlostavljanja) djece u katoličkim školama i da je podigao buru protesta u crkvenim institucijama u Španjolskoj. Sada se skandal proširio i na susjednu Francusku gdje je u kinima zabranjeno prikazivanje foršpana za ovaj film.

Zanimljivo je da foršpani nisu izgnani iz svih kina, nego samo iz onih u kojima se prikazuje 'Pasija'. Jer nije u redu da se čednoj publici koja se taman sprema doživjeti svoju vjersku katarzu pokazuje scena u kojoj svećenik šlata dječaka. Neki bi rekli da to nije 'umjesno', a mi vam kažemo da je to cenzura.

Komentari

Nema komentara.