Redateljska burza - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Redateljska burza

Redateljska burza

Woo se opet bavi igricama, Bertoluccija zanima povijest, Aronofsky i Shyamalan su smrtno ozbiljni kao i uvijek, a Almodovar ide u kazalište.

s.p. 31.05.2007 0 komentara

Redateljska burza

Johna Wooa su uvijek optuživali da radi akcijske filmove u stilu video igrica, a sada se nema razloga braniti – doslovce radi film po jednoj. Zadnji put smo vam javili kako radi video igru po filmu, no sada se odlučio za obratno. Udružuje snage s tvorcem igara Warrenom Spectorom i ekranizira njegov 'Ninja Gold', koji je jako popularan među američkim tinejdžerima. Spector, koji je autor poznatih igara kao što su 'Thief: Deadly Shadows' i 'Underworld: The Stygian Abyss', bit će izvršni producent, a Woo će režirati film i  producirati ga zajedno s partnerom iz Lion Rocka, Terenceom Changom. Chang i Woo su surađivali na 'Face Offu' i 'Nemogućoj misiji 2', tako da se i ovaj put očekuje pravi akcijski spektakl. 

Poslije duže pauze, vraća se i Bernardo Bertolucci. Biografska drama na engleskom jeziku bavit će se uzbudljivim životom talijanskog glazbenika i ubojice Gesualda da Venose, koji je živio i djelovao u 16. stoljeću. Epski film o umjetniku koji je ubio svoju prvu ženi i njezinog ljubavnika još nema nema svoj matični studio, niti su odabrani glumci. Jedino što je potvrđeno je da scenarij radi Bertoluccijev kućni scenarist Mark Peploe ('Posljednji kineski car'), koji je napisao scenarij pod nazivom zvao 'Heaven and Hell'. Bertolucci je dosta zagrijan za taj scenarij, pa je do daljnjega odgodio i snimanje kostimiranog 'Bel Canta', koji je prvi bio u planu. 

Darren Aronofsky sve više snima spektakularne i pretenciozne filmove. Nakon art SF-a 'The Fountain', koji se bavi romansom dugom 1000 godina, Darren je otkrio javnosti da radi na priči o Noinoj arci. Završio je scenarij i tvrdi da je to još uvijek ona tradicionalna priča, ali ispričana u stilu SF-a i fantasyja. Ističe da film definitivno nije komedija o Noinoj arci, kao što je to uradio film 'Evan Almighty', no to valjda publika i naslućuje - tko može od Aronofskog ('Rekvijem za snove') očekivati holivudsku komediju? No od velikog spektakla ne bježi, pa tako najavljuje ovaj film kao zaista veliki projekt – 'treba izgraditi arku i poplaviti planet!'. 

O apokalipsi koje zadesi planet govori i novi film Nighta M. Shyamalana, 'The Happening'. Prirodna katastrofa prijeti uništenjem civilizacije, a priča prati čovjeka koji pokušava spasiti obitelj i pobjeći od nadolazeće apokalipse. Iza filma stoji Shyamalanov vjerni producent Barry Mendel ('Šesto čulo', 'Nesalomljivi'), a glume Mark Wahlberg ('Pokojni') i Zooey Deschanel ('Most za Terabithiju'). 

Na svom novom projektu radi i Almodovar, ali ne filmskom nego teatarskom, pa o tome nećemo mi nego svratite do kazališnih eksperata na Teatar.hr.

Komentari

Nema komentara.